Skip to content

Body awareness

Redactie
5 februari 2023 | 14:00

Advertentie

Met mindfulness cultiveer je het vermogen om lichamelijke sensaties op te pikken zodat er meer body awareness is. Dit stelt je in staat om adequaat op prikkels te reageren waardoor uitval door overbelasting in de meeste gevallen kan worden voorkomen.

Body awareness

Stress is van alle tijden, doch de complexiteit van het leven vereist dat we anders moeten omgaan met wat er op ons afkomt.
Goed stressmanagement betekent dan ook niet, geen stress hebben, maar een balans tussen de eisen die aan je worden gesteld en de middelen, kennis en vaardigheden die je hebt om aan al die eisen te beantwoorden.

Ik ben het dan ook eens met de stelling in dit filmpje van de universiteit van Nederland: stress is onvermijdelijk, maar druk zijn is een keuze. Dat verschil opmerken en zien dat er andere, wijzere opties zijn is inherent aan praktische mindfulness beoefening. Je hebt niet plotseling last van overprikkeling, overspannenheid of een burn-out. Van tevoren zijn er altijd signalen. Meer over die signalen lees je in dit eerder gepubliceerde artikel op Nederweert24 uit 2022.

Vaak wordt er een negatief beeld geschetst van stress. Als iets waar je zo snel mogelijk vanaf moet zien te komen. Maar dan ga je voorbij aan de informatie die stress-signalen je geven. Vergeet ook niet dat stress een drijvende kracht kan zijn en daarmee een motor om iets succesvol af te ronden. Het is in jouw voordeel om het verschil tussen die twee te leren kennen.

Er is altijd in meer of mindere mate sprake van stress. Zonder de stofjes die hierbij vrijkomen krijg je een heleboel dingen waarschijnlijk niet eens gedaan. Een té veel en té lange blootstelling is echter schadelijk. Een goede balans is dan ook belangrijk. Bij mindfulness is er dan ook veel aandacht voor het cultiveren van body awareness

Nieuwsgierig geworden?
Investeer in jezelf met coaching of een mindfulness training. Je bent het waard!

Schrijf je nu in voor een groepstraining. Liever individueel? Dat kan natuurlijk ook en dan kies je in overleg je eigen startdatum.

Agenda

  • Start nieuwe groepstraining mindfulness training Leven in de maalstroom bestaande uit 8 sessies en 1 bijeenkomst Ont-Moeten.

pastedGraphic.png

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie