Skip to content

Training Mindfulness op 28 april

Redactie
7 april 2022 | 20:08

Advertentie

Voor wie is deze training geschikt?
Voor iedereen die bewuster in het leven wil staan en bereid is tot zelfreflectie.

Het kan zijn dat je op dit moment bepaalde klachten hebt waarover ik verderop in dit artikel schrijf. Maar ook als je jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten wilt ontwikkelen en vragen je bezighouden zoals; wat is nou écht belangrijk in het leven en brengt wat je dagelijks doet je telkens een stap dichter bij je doel? Ook dan kan deze training voor jou een leidraad zijn. Leven vanuit je hart betekent immers niet dat je niet ambitieus kunt zijn en geen doelen na te streven hebt. Het betekent ook niet dat er nooit meer lastige momenten zullen zijn. Maar aan het einde van deze training heb je een rugzak vol met tools die je in praktijk hebt getoetst en weet je wat voor jou werkt.

Training Mindfulness

Naar het hart van mindfulness is een training waarbij je in 8 sessies niet alleen kennismaakt met de basis van mindfulness zoals deze ooit door Jon Kabat Zinn werd ontwikkeld. Maar ook met oefeningen uit programma’s die daarop voortbouwden zoals, mbct, heartfulness en compassie. In deze training werk ik met een kleine groep mensen zodat er voor iedereen genoeg tijd en ruimte is. Het heeft zijn naam te danken aan de professionele vorming die ik bij Edel Maex heb gevolgd in Antwerpen. Een training mindfulness gaat over jou. Iedereen zit er dan ook voor zichzelf en doorloopt zijn eigen leerproces. Het gemeenschappelijke dat je met elkaar deelt is, het mens-zijn en mindfulness dat je handvatten geeft het leven te hanteren.

Mindfulness en de wetenschap
Dankzij de wetenschap weten we tegenwoordig veel meer over ons autonome zenuwstelsel en het evolutionaire brein. Relevante kennis hierover wordt in deze training met je gedeeld. Waarom doen we wat we doen? En waarom voelen we wat we voelen? Waarom loopt soms alles op rolletjes en zit het een andere keer allemaal tegen? Wat kun je hiervan bij jezelf zien? Maak kennis met de leraar en leerling in jezelf. Vaak denken we dat stress, pijn, vermoeidheid, angst of onzekerheid ineens uit de lucht komen vallen. Maar onderzoekers hebben vastgesteld dat er op de achtergrond in ons autonome zenuwstelsel en ons brein processen actief zijn die dit sturen. In deze training leer je jouw unieke patronen kennen en hoe je ze kunt doorbreken.

Het positieve effect van mindfulness
Mindfulness heeft een positief effect op klachten die ontstaan door: stress, piekeren, zelfkritiek, weinig (zelf) vertrouwen, opgejaagd of onrustig gevoel, (over)gevoeligheid, burn-out, angstig, somberheid, chronische pijn, omgaan met een ziekte, omgaan met verandering, omgaan met verlies, concentratieproblemen, niet voor jezelf op durven komen, steeds over je grenzen gaan, moeite hebben met het maken van keuzes, onvrede op je werk, niet meer kunnen genieten, etc. Misschien herken je jezelf hierin…

Het resultaat van een training is meer zelfkennis en bewuster in het leven staan. Hiermee groeit het besef dat je een keus hebt en niet persé hoeft mee te gaan met wat er het eerste in je opkomt. Levenskunst is een kwestie van meebewegen op de golven van het leven zonder jezelf te verliezen. Maar dat niet alleen. Mensen kunnen ook weer meer genieten van de kleine dingen in hun dagelijks leven simpelweg omdat ze nu opgemerkt worden.

Wat maakt deze training nog meer anders?
In tegenstelling tot de reguliere programma’s waarbij we wekelijks bij elkaar komen, wordt er voor dit programma meer tijd uitgetrokken. Meer tijd tussen de sessies in, zodat er meer tijd is om de lessen in je eigen omgeving in praktijk te brengen. Dat is cruciaal! De eerste sessie vindt plaats op donderdagavond 28 april en de achtste sessie op 1 september. In de maand augustus is er geen les. Na afloop van de training ben je uitgenodigd een keertje gratis deel te nemen aan de maandelijkse bijeenkomsten Ont-Moeten.

Geen zweverig gedoe
Krachtig vanuit zachtheid door oog in oog te komen met je eigen kwetsbaarheid en zien dat je niet de enige bent. Geen zweverig gedoe maar met beide voeten stevig op de grond aanwezig bij wat het leven voor je in petto heeft.  Het kan zijn dat je op dit moment bepaalde klachten ervaart en op zoek bent naar een manier om het leven te hanteren. Je bent welkom. Maar ook als er op dit moment geen klachten zijn ben je welkom. Mindfulness is immers ook een vorm van preventieve zelfzorg.

Doe je mee?
Neem contact met me op en stuur een bericht naar lisette@jijbentoke.nl.

Heb jij meer behoefte aan coaching, maak dan een afspraak via Coachfinder.

– Lisette –

Heb je interesse in onze nieuwsbrief meld je dan hier aan.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer en is aangesloten bij de beroepsorganisatie NOBCO. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

2 Reacties

  1. […] Volgende week donderdag, 28 april, start een nieuwe groep met de training Naar het hart van mindfulness. De jongste deelnemer is twintig jaar en de oudste is zestig plus. Een gevarieerd klein gezelschap waar nog ruimte is voor één deelnemer. Acht sessies waarvan de laatste sessie na de zomervakantie wordt gegeven. Is dit misschien iets voor jou? Meer over deze training lees je ook in dit column.  […]


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie