Skip to content

Wie doet er mee?

Redactie
31 januari 2019 | 11:00

Advertentie

Nieuwe groepstraining Mindfulness
Je aandacht trainen kun je leren. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is met de tools die Mindfulness je biedt. Zo leer je bijvoorbeeld om bewust te schakelen, op momenten dat je beseft dat je bent afgedwaald. Dat is echter niet het hoofddoel van een training, maar kan wel tot gevolg hebben dat mensen zich beter leren concentreren. De training gaat eerder over bewustwording, te beginnen met bewust worden van je eigen lichaamstaal. Zo zegt bijvoorbeeld je ademhaling meteen iets over hoe het op dat moment met je is.
De training gaat ook over keuzes maken. Zodra mensen beseffen dat er zoiets bestaat als de menselijke vrijheid om te kiezen, dan ontstaat daaruit vanzelf het verlangen om bewuster door het leven te gaan, zodat ze dat keuzemoment niet onopgemerkt aan zich voorbij laten gaan. Er rijzen vragen op over waarom ze doen wat ze doen en zo komen we bij het hart van Mindfulness dat verder reikt dan alleen maar stressreductie of je aandacht trainen. Deze training gaat dan ook over Mindfulness als bejegeningswijze en is een doorgaand proces, zelfs als de training al is afgelopen.

Zodra je eenmaal zicht krijgt op hoe je met jezelf en het leven omgaat, nodigt dit je uit om verder te kijken. Een uitnodiging blijft ten alle tijden een uitnodiging. Je kunt erop ingaan of je kunt hem afslaan. Ga je dit onderzoek aan, dan zie ik mensen langzaamaan andere keuzes maken zoals de jonge vrouw in de column van vorige week. En natuurlijk stoot je wel eens je hoofd maar dat hoeft niet meteen een heel drama te worden. Iedereen mag fouten maken en iedereen kan zich vergissen. De steun van een groep(je) kan in dit proces juist heel prettig zijn. 

Meer ervaringen lezen?
Op de website van Jij bent Oké kun je lezen wat mensen zelf over Mindfulness schreven. Maar misschien interesseren je ook eerdere columns die gepubliceerd werden op Nederweert24. Zoals de vrouw die naar meer rust in haar hoofd verlangde en een individueel coach-traject volgde. De rust in haar hoofd bracht ook meer rust in alles wat ze deed en hoe ze sprak. Bewuster leven bracht met zich mee dat ze nog meer genoot van wandel- en fietstochten. Ze beseft echter ook dat het werk in uitvoering is.
Er is ook het verhaal te lezen over iemand die opkwam voor haar grenzen. Een verhaal dat gaat over werkdruk. Zij beseft ook dat haar nieuwe gedrag nog niet een vanzelfsprekendheid is.  Ze beoefent daarom oplettendheid en mediteert vrijwel dagelijks. De terugkom momenten helpen haar om door te zetten en ook hier zie ik langzaamaan een nieuwe gewoonte ontstaan waarbij mensen niet alleen voor anderen zorgen maar ook voor zichzelf. Wat zou Mindfulness voor jou kunnen betekenen?

–  Lisette – 

Agenda van Praktijk Jij bent Oké

  • 30-01-2019 Mediteren
  • 03-02-2019 Mindful wandelen (besloten bijeenkomst)
  • 04-02-2019 Mindfulness buiten in de natuur (besloten bijeenkomst)
  • 18-02-2019 Terugkom moment Mindfulness
  • START NIEUWE GROEPSTRAINING FEBRUARI / MAART open inschrijving

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie