Skip to content

Ik word niet gezien

Redactie
24 januari 2019 | 11:00

Advertentie

Terwijl ze haar verhaal vertelde slikte ze dapper haar opkomende tranen weg. Haar hele leven deed ze, in al haar bescheidenheid, haar best om erkend te worden. Hoe hard ze ook werkte, ze had het gevoel niet gezien te worden. Ze kreeg nooit een bedankje of een complimentje. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat ze altijd maar voor iedereen op haar werk en thuis klaarstond, zichzelf daarbij compleet wegcijferend. Ze was er helemaal klaar mee en was naar haar huisarts gegaan omdat ze een tweede burn-out voelde aankomen en het deze keer niet zover wilde laten komen. Het relaas van een jonge vrouw die niet in de gaten had dat ze complimenten en bedankjes altijd weg wuifde en het belang van een ander altijd boven haar eigen welbevinden stelde. Een vrouw die op dat moment ook niet zag hoeveel regels ze zichzelf oplegde omdat ze dacht dat dit van haar werd verwacht.

Haar huisarts had voorgesteld, haar door te verwijzen naar de praktijkondersteuner van GGZ, of eens te informeren naar een training Mindfulness. Ze had geen behoefte aan een nieuw therapie-traject en ging zich verdiepen in Mindfulness. Zo kwam ze bij Praktijk Jij bent Oké terecht. Na het voorgesprek schreef ze zich in voor een groepstraining. Het was een training van 8 sessies verspreid over een aantal maanden. Ik herinner me hoe graag ze wilde leren om zelf de touwtjes in handen te hebben van haar eigen geluk. En ook hoe ze op enig moment zei: ‘Nu zie ik mezelf pas’, en in plaats van overspoeld te raken door emotie, leken er kilo’s van haar af te glijden waardoor ze weer vrij kon ademen. Dat was het moment waarop ze binnen haar cirkel van invloed andere keuzes ging maken en er langzaam dingen veranderden, thuis en op haar werk. Recentelijk sprak ik haar weer en vroeg haar hoe het nu is. Ze vertelde dat ze de moed had weten op te brengen haar werk vaarwel te zeggen en had zojuist een contract getekend bij haar nieuwe werkgever en was op weg naar huis om dit samen met haar vriend te vieren. Ze was vrolijk en keek uit naar deze nieuwe uitdaging. Ook thuis was er het een en ander veranderd en merkte ze dat hun relatie weer opbloeide nu ze dingen vanuit een breder perspectief kon zien en niet langer complimenten weglachte. Ze vertelde dat ze nog steeds, vrijwel dagelijks, mediteerde en het leven een heel stuk aangenamer was geworden sinds ze Mindfulness in haar dagelijkse bezigheden was gaan integreren. 

Mindfulness is een bijzonder avontuur, een ontdekkingsreis waarbij je ontelbare ontdekkingen doet vanuit je eigen hart. Het is een bejegeningswijze die je zicht geeft op hoe jij met jezelf en de wereld om je heen omgaat en geeft je tools in handen om in het dagelijks leven toe te passen. Voor meer informatie over nieuwe trainingen of coachtrajecten kun je contact opnemen via info@jijbentoke.nl of neem een kijkje op de website. Ik heet je van harte welkom.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie