Skip to content

Een inspirerende plek

Redactie
24 januari 2024 | 19:00

Advertentie

Met noisy miners boven mijn hoofd en water dragons aan mijn voeten.

Met een gsm op stap gaan die maar voor 45% is opgeladen, was misschien niet zo’n slim idee. Maar ik had het niet gecheckt voordat ik weg ging. Nu ben ik er al; bij de Australian National Botanic Gardens in Canberra. Met het OV niet goed bereikbaar. Googlemaps raadt DiDi Express aan maar die kent de Appstore niet dus download ik UBER om me ernaartoe te brengen. Dit gaat perfect.
Entree is gratis en ook de plattegrond van het park die ik in het bezoekerscentrum ophaal. Een paar keer per dag worden er ook gratis rondleidingen gegeven. Dit doe ik misschien een andere keer maar vandaag niet.

Lisette Poell

Ik ben nog geen twee stappen van het bezoekerscentrum verwijderd als ik een waarschuwingsbord op mijn pad zie. Het waarschuwt voor slangen die op deze plek zijn gesignaleerd. Het doet me stoppen en ik kijk om me heen, terwijl spieren in mijn lijf zich lichtjes aanspannen. Ik aarzel even en vervolg dan mijn weg naar ‘Pollen’ voor een lunch. Ik bestel er een Avo toast met koriander en drink er een dubbele piccolo bij. Het doet me even terugdenken aan de vorige keer dat ik hier was, in 2022. Sanders’ kantoor grenst aan de botanische tuin. Ik zie hem later nog die dag.

Er is alleen nog een plekje vrij aan een hoge tafel onder een boom. De rest is alles bezet. Ik scan de QR code en plaats mijn bestelling. Pas dan kijk ik eens goed om me heen en zie nogal veel vogelpoep op de tafel. Niet verwonderlijk zo recht onder een boom. Misschien komt er dadelijk elders een plekje vrij. Doch eerst wachten totdat de bestelling wordt gebracht.

Veel diversiteit als ik om me heen kijk. Zowel planten en bomen en ik hoor ook veel nationaliteiten om me heen en niet te vergeten de fauna. Intussen zie ik dat mensen zich behoedzaam in mijn richting bewegen met hun camera op de grond gericht. Niets vermoedend kijk ik naar beneden en kom oog in oog met een waterdragon.
Behoorlijk intens mag ik wel zeggen. Al snel komen er meer, deze zijn kleiner en ze rennen onder de tafels door op het terras terwijl die grote bij mij blijft zitten. Nu ben ik heel blij met mijn hoge tafel en stoel. Geen haar op mijn hoofd dat er nog aan denkt om te verkassen. Ook al zitten er inmiddels een paar noisy miners (Manorina melanochephala) samen met een paar andere vogels recht boven mijn hoofd. Ik zit toch liever op deze hoge stoel, met de kans op vogelshit op mijn Avo toast, dan aan een lage tafel waar ik mensen gillend van hun stoel zie opschrikken. Die taal is universeel en begrijpt iedereen, uit welk land je ook komt.

De batterij is nu echt bijna leeg zie ik. Verdorie, ik ben mijn powerbank vergeten. Ik moet nog voldoende overhouden om straks weer een UBER te kunnen bestellen. Ik ben niet van plan om de rest van de dag hier door te brengen maar wil wel door de Banksia tuin lopen en Red Center. Talrijk zijn de kleurrijke kleine vogeltjes waarvan ik de naam niet weet. Maar is ook niet nodig om er toch voluit van te kunnen genieten. Ze hangen ondersteboven aan grote bloemzaden te pikken of balanceren op superdunne bloemstengels.
Regelmatig kom ik op mijn pad weer waarschuwingsborden tegen dat er in het gebied waar ik me bevind een slang is gezien. En bij het Red Center staan wel heel veel van die borden. Hmmm … zo’n held ben ik nou ook weer niet en ik ben alleen. In de verste verte niemand te bekennen, dus ik draai me om en loop weer in de richting van het terras met het plan er een cappuccino te bestellen en een begin te maken met dit column.

Dan zie ik een bericht van mijn zoon binnenkomen die gelezen heeft dat mijn batterij bijna leeg is. “Ben je er nog over vijftien minuten mam?” Jazeker ben ik er nog over vijftien minuten want ik heb net mijn bestelling geplaatst en stuur hem een foto met tafelnummer. Het terras loopt langzaam leeg, ze gaan bijna sluiten maar je kunt nog steeds takeaway’s bestellen.
Het duurt niet lang en dan zie ik hem (grijns, grijns van oor tot oor). Mijn telefoon wordt aan zijn laptop gekoppeld om op te laten. Hij gaat weer direct verder met zijn werk. En ik ga verder met het schrijven van dit column.

Wat een inspirerende plek om te mogen zijn. Het is inmiddels best wel dicht bewolkt maar met 27 graden en lichte bries, heel aangenaam. Mijn dag begon vanochtend met een wandeling. Samen met zoonlief en hond naar de plek waar we vele andere hondenliefhebbers ontmoeten. Op dat moment, 7:30 uur, is het 15 graden met een strak blauwe lucht. In het gezelschap kom ik in gesprek met een moeder die ook op bezoek is bij haar kind. Ze komt uit Montana en haar dochter woont al negen jaar in Australië. Ze is er al vanaf begin december en vliegt straks in februari, één dag later dan ik weer terug naar huis. Daarna ging ik rond 9:00 uur op het dakterras zwemmen, bij een temperatuur van 21 graden terwijl bewolking toenam. Even vielen zelfs een paar druppels uit.

Het is hier nu woensdagavond 18:00 uur terwijl ik mijn schrijfsels hier typ. Zo dadelijk mag ik een workshop Ont-Moeten geven, online via Zoom aan klanten in Nederland. In Nederland is het dan 9:30 uur. Morgen pak ik mijn rugzak en dan rijden we in de namiddag naar Anglers Reach. Daar verblijven we een paar nachten in de Snowy Mountains op slechts ruim twee uur rijden vanaf Canberra.

Vanaf deze plek wens ik je een mooie dag! Geniet van elk moment. Benut kansen en mogelijkheden, die meestal recht voor je liggen en zie waar het je brengt.

Agenda

  • 24 januari Ont-Moeten via Zoom
  • 21 februari Ont-Moeten bij IKC Laar
  • Tot en met 18 februari werk ik vanuit Australië. Wegens het tijdverschil duurt het beantwoorden van email langer dan je van mij gewend bent. In het voorjaar gaan er weer groepstrainingen mindfulness van start.
  • 24 maart Workshop: Qikong – Boksen – Mindfulness informatie volgt nog

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie