Skip to content

Hoe ervaar jij deze tijd van het jaar?

Redactie
21 december 2023 | 17:00

Advertentie

De mindfulness trainingen van 2023 zijn allemaal afgerond. Het liep een beetje uit doordat er zieken waren en er inhaallessen georganiseerd moesten worden. Maar nu is dit klaar. Langzaamaan begint het afronden van het financiële boekjaar 2023.

Lisette Poell

Eind november en de maand december zijn altijd bezige dagen. Er is Sinterklaas en kerst. Maar ook opnieuw kijken en vergelijken welke zorgverzekering het beste bij me past. Kortom een maand waarin veel besluiten te nemen zijn, zowel privé als zakelijk.
De voorbereidingen voor kerst begonnen al een hele tijd geleden. Eerst inventariseren wie er zin heeft om met kerst samen te komen. Vervolgens is dan elk jaar de grote uitdaging om een datum te prikken waarop iedereen kan. Wat gaan we doen? Wat eten we? Wie doet wat en wanneer? Zodra dit helder is, is er weer rust.

Het is niet alleen kerst, maar ook mijn reis naar mijn zoon in Australië die aandacht vraagt. Het ticket werd maanden geleden al geboekt. Nu zijn er de dingetjes die ik later pas hoefde te regelen. Later is nú geworden. Een internationaal rijbewijs, een e-visum, hotel op Schiphol, wederom checken of er iets is veranderd qua reisbeperkingen. Engelse vertaling van mijn verzekering aanvragen, medisch paspoort. De aanvraag voor het e-visum doe ik weer zelf en is gratis. Binnen een paar minuten na de aanvraag ontvang ik bericht in mijn mailbox dat het is toegekend.

Inchecken op de luchthaven kan ik pas vanaf 48 uur voor vertrek. En 3 dagen voor vertrek kan ik een tijdslot reserveren op Schiphol voor de securitycheck, wat overigens gratis is, en belooft lange wachtrijen te voorkomen. Ik ga straks nog even checken wat ik wel of niet mee het land in mag nemen. Twee pakken speculaas, die ik van de Scouting kocht, liggen al klaar. Net zoals de taaitaai, kruidnoten met en zonder chocolade topping. Ik ga nog stroopwafeltjes en Belgische chocola kopen. Ik ben benieuwd of ik ditmaal wederom mijn ‘snoepkoffer’ moet openen bij de douane. Kleding is voor een deel al opzij gelegd toen in Nederland de seizoenen wisselden. Deze keer is het zomer in Australië en kan het er erg heet worden.

Ik blijf ongeveer zes weken weg. Net zoals de vorige keer ben ik voor het merendeel gewoon aan het werk. Zo gaan de online coachsessies met de coachees gewoon door. En ook de cliënten die een online mindfulness training volgen gaan gewoon verder met hun programma. Maar dan wel met aangepaste tijden vanwege 10 uur tijdverschil.

Ik ga er ook samen met mijn zoon kijken naar een nieuwe website, waarvoor ik al voorbereidingen heb getroffen. De huidige website heeft hij een aantal jaren geleden voor mij, in Joomla gemaakt en is aan vernieuwing toe. Ik heb ook tijd ingeruimd voor studie. Klinkt voor sommigen misschien als heel veel. Maar toch is er daarnaast nog voldoende tijd om te niksen, voor ontspanning en vakantie. Dat komt omdat ik eerst vrije dagen en een vakantie heb ingeroosterd. En vervolgens daaromheen al het werk wat er te doen is. En uiteraard plan ik niet mijn hele agenda vol, zodat er altijd ruimte is voor dingen die je vooraf nooit had kunnen bedenken. Vorige keer is gebleken dat dit uitstekend werkte. Maar misschien gaat het dit jaar wel anders. En ook dan gaat het lukken, maar misschien net iets anders en ook dát is oké. Een planning is voor mij een instrument en geeft mij richting, maar is niet bedoeld om mezelf en/of anderen in allerlei bochten te wringen.

De kerstdagen heb ik vrij, ik kijk ernaar uit. Tijd om samen door te brengen met familie en vrienden. Eten te delen en spelletjes te doen. En waar flauwe zeiver en mooie gesprekken elkaar afwisselen. Herinneringen aan voorbije tijden, toen mijn ouders nog leefden, pap die op tweede kerstdag in 1999 overleed. Er is dan ook tijd om te niksen. Te lummelen en te mijmeren over voorbije tijden en het weerzien straks met mijn zoon.

Op 27 december begin ik weer te werken. De nachten zijn dan al langzaam korter aan het worden en dagen langer. Maar het duurt nog even voordat je dit verschil echt gaat merken.

Ik wens je fijne kerstdagen.

Agenda

  • 3 januari – Een ontmoeting met jezelf tijdens de bijeenkomst Ont-Moeten – IKC Laar die ook online gevolgd kan worden.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:
Facebook , LinkedIn, Instagram.>

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie