Skip to content

Mindfulness in de maalstroom van je leven

Redactie
26 augustus 2023 | 14:00

Advertentie

De zomervakanties lopen ten einde. Ouders met schoolgaande kinderen maken zich klaar voor het nieuwe schooljaar. Er wordt geshopt: kleding, schoenen, boeken en andere schoolattributen. Zo dadelijk worden de dagen voor een groot deel weer bepaald door school- en werktijden. Terwijl sommigen juist weer blij zijn met deze structuur moeten anderen hier weer even aan wennen.

Vakantiegevoelens raken steeds verder op de achtergrond en maken plaats voor iets anders. Ga je er weer vol tegenaan? Of loop je misschien in volle vaart tegen jezelf aan? Maar misschien geldt voor jou totaal iets anders.

Vorige week heb je kunnen lezen dat we op 28 september starten met een gloednieuwe training Mindfulness Frame by Frame. Aanmeldingen voor deze training stromen al binnen. Daarnaast starten we ook met het programma van Edel Maex waar we al iets langer mee werken.

Mindfulness in de maalstroom van je leven is een programma dat ik van dr. Edel Maex heb mogen leren tijdens de professionele vorming in de stresskliniek te Antwerpen. Bij voldoende aanmeldingen starten we na de zomervakantie weer met een groep. Om mee te kunnen doen heb je geen ervaring nodig. Het merendeel heeft zelfs nog nooit mindfulness beoefend, maar er wel al het een en ander over gehoord. 

Mindfulness is een bijzondere manier van omgaan met wat je in je leven tegenkomt. Niet alleen met stress maar ook met de leuke dingen van het leven. Het is de kwaliteit van aandacht die het bijzonder maakt; een milde, open, observerende en niet oordelende aandacht. 

De meeste mindfulnessprogramma’s richten zich in basis op 4 aspecten:

  1. Mindfulness van lichaam en adem.
  2. Mindfulness van gevoelens en sensaties.
  3. Mindfulness van wat er allemaal in je geest gebeurt.
  4. Mindfulness van wat er allemaal in de steeds veranderende wereld gebeurt en hoe jij daarmee omgaat. Wat je hierbij helpt en wat je hierbij hindert. 

Mindfulness gaat altijd over nu. Over wat er nu is. En dan merken mensen tijdens de training ineens hoeveel ze met hun gedachten in het verleden zijn of in de toekomst.

Op zich is er niks mis mee om af en toe terug te kijken en vooruit te blikken. Maar als je continue met je gedachten elders bent dan gaat het leven, zoals dit zich nu aan je voordoet aan je voorbij.

Wat cliënten zeggen na het volgen van een training.|

  • Beter om kunnen gaan met stressvolle situaties.
  • Eerder grenzen stellen.
  • Om kunnen gaan met emoties.
  • Meer (zelf) vertrouwen.
  • Meer focus en veel minder piekeren.
  • Minder angstig.
  • Meer levensplezier.
  • Beter in staat om belangrijke en soms moeilijke keuzes te maken.
  • Bewuster van zichzelf.
  • Bewuster leven.
  • Genieten van kleine dingen.

Is mindfulness is voor jou?
Dan neem je contact met me op. Individueel of in een groep. Onsite bij IKC Laar of online live via Zoom.

Ik wens je alle goeds.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.  Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie