Skip to content

Tussen de buien door

Redactie
5 augustus 2023 | 20:00

Advertentie

Perfect weer om te wandelen. Met de juiste kledij en schoeisel op pad. Sommige paden mijden we. Die zijn door de regen veranderd in diepe brede modderpoelen, zo vertellen ons de vriendelijke wegwerkers. We volgen hun advies op en nemen een andere route die deels door het bos voert waarbij we klimmen en dalen. Soms een beetje glibberig maar wel heel mooi.

Tussen de buien door

Mijn vriendin en ik lopen in stilte achter elkaar. Ik geniet met volle teugen van de geluiden en geuren van het bos die bij me binnenkomen. Opeens hoor ik geritsel in het struikgewas dat op die plek vrij dicht is. We kunnen niet goed zien wat het is. Maar aan het geluid te horen was het een groot dier. Misschien kunnen de mannen, die een heel eind achter ons lopen, ons straks vertellen wat het was. En zo gebeurde het ook. Zij vertellen een groot ree gezien te hebben. Elke ochtend en bij het vallen van de avond zien we vanuit ons vakantieadres reeën langs de bosrand lopen. Maar dit is een ander bos.

Als iedereen nog ligt te slapen nestel ik mezelf elke ochtend in de keuken voor het panoramaraam met het boek: 400 brieven van mijn moeder van Joseph Oubelkas. Een ‘must read’ zo vertelde Audry me. Ik mocht het van haar lenen. Een indrukwekkend verhaal.

Het regent hier elke dag. Maar tussen de buien door schijnt de zon en wordt het al snel warm. We drinken koffie op een terras met wat lekkers erbij. En in vakantietijd elke avond, als de vijf in de klok is, een borrel met nootjes. Ik geniet van ons samenzijn. Het was immers alweer een hele tijd geleden dat we met ons viertjes op pad gingen.

Zon en wolken wisselen elkaar af. Een prachtig schouwspel. Het verveelt geen seconde.

Agenda

Ik wens je alle goeds.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie