Skip to content

Ik wens je alle goeds

Redactie
13 juni 2023 | 20:00

Advertentie

Je schrijft het op wenskaarten: ik wens je alle goeds. Je zegt het als je van iemand afscheid neemt: ik wens je alle goeds. Vanuit je hart wens je die persoon alle goedheid toe.  We kunnen royaal complimenten uitdelen aan anderen. Hen vertellen dat ze niet alleen voor anderen maar ook goed voor zichzelf mogen zorgen.  Maar soms lijken we te vergeten dat er op deze aardbol ook een mens rondloopt die jouw naam draagt. Wens jezelf goedheid toe. Geef jezelf eens een compliment. Volg zelf de wijze raad op die je weleens aan een vriend of vriendin geeft. Erken je positieve eigenschappen en talenten en ga zo maar door.

Waar leg jij je focus op?

Waar schenk jij je aandacht aan?

Stel dat het tijd is voor een evaluatiegesprek op je werk. Er wordt vol lof over je gesproken en er zijn een paar vlakken waarin je nog kunt groeien. In de tijd dat ik dit soort gesprekken mocht voeren was ik verbaasd hoe snel complimenten met het badwater werden weggegooid. En zaken waarin ze aan het groeien waren als negatief werd ervaren en als modder bleef plakken. Er nog niet zijn, wil niet zeggen dat je er niet gaat komen. Er nog niet zijn wil zeggen dat het in ontwikkeling is.

Toch is het heel begrijpelijk dat dit soort dingen gebeuren.
Het brein heeft nu eenmaal meer aandacht voor zaken die nog niet goed zijn dan voor alles wat wél al goed is. Dit heeft alles te maken met de overlevingsdrang van het brein dat hyper alert is voor gevaar. Het brein verliest interesse voor dingen die je al goed doet en zal je telkens naar iets leiden waarmee je nog iets moet. Dat kan je niet alleen een gevoel van onrust geven maar maakt ook dat je een vervormd beeld van jezelf krijgt. Er is dan ook een bewuste beweging van jou voor nodig om datgene dat je al goed doet te erkennen. Bij je binnen laten komen, voelen en doorvoelen. Mijn moeder was een ster in het afwimpelen van complimenten. ‘Doe niet zo gek Karel’, zei ze dan en wendde zich dan weer snel tot iets anders.

Met mindfulness cultiveer je de vaardigheid en het vermogen om te erkennen wat er is. Niet alleen onprettige situaties maar ook de dingen die positief zijn. Zoals erkennen waar jij goed in bent. Het wil niet zeggen dat je jezelf daarmee boven een ander plaatst. Jezelf erkennen als mens met al je prachtige kwaliteiten en talenten en alle onvolmaaktheden. Jezelf vriendelijk en mild bejegenen. Hiermee geef je jezelf een solide basis. Zelfs wanneer je die basis niet van huis uit hebt meegekregen, aldus Edel Maex tijdens de professionele vorming.

Na de zomervakantie starten we weer met een nieuwe groep. De acht samenkomsten zullen plaatsvinden bij IKC Laar wat ook in de wintermaanden straks makkelijk bereikbaar is.  Vind je het prettiger om dit in een privé setting te doen, dat is ook mogelijk. Er zijn zojuist weer drie individuele trajecten afgerond dus er is weer plek.

De eerstvolgende bijeenkomst Ont-Moeten, die 10 jaar geleden voortvloeide uit een mindfulnesstraining is op dinsdagavond 4 juli.

Wil je graag de nieuwsbrief van praktijk Jij bent Oké ontvangen die ongeveer 1x per maand verschijnt. Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief. Je kunt hem op elk moment weeer opzeggen. 

Agenda

  • Donderdag 22 juni Hart van Mindfulness – thema Het Ego – besloten groep.
  • Dinsdag 4 juli Ont-Moeten bij IKC Laar – open inschrijving.
  • Week 36 start groepstraining Mindfulness – open inschrijving.

Ik wens je alle goeds.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’. Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie