Skip to content

Een reisje naar Leuven

Redactie
1 oktober 2022 | 14:39

Advertentie

Terwijl de mussen zowat van het dak vielen toog ik deze zomer naar Leuven om lessen te volgen bij de Britse professor Mark Williams.

Die naam zegt jullie misschien niks. Maar professionals die zich met mindfulness bezighouden kennen zijn naam van het succesvolle evidence based programma; mindfulness based cognitieve therapie en de boeken die hij heeft geschreven. 

Een reisje naar Leuven

In mijn vak is het belangrijk om me te blijven scholen. Overigens geen straf. Scholing vind ik niet alleen belangrijk maar ook leuk en interessant om iets nieuws te leren. Het houdt me alert. Door de komst van nieuwe technologieën is er de laatste 20 jaar veel nieuwe kennis ontstaan die de positieve effecten van mindfulness en meditatie wetenschappelijk onderbouwen.  Dankbaar dat ik rechtstreeks bij de bron onderricht heb mogen volgen en mijn vragen kon stellen. 

Mark Williams ontwikkelde een nieuwe training voor mensen die al ervaring hebben met mindfulness meditatie. Dit programma is erg verrassend en geeft mensen nieuwe handvatten om de balans in hun dagelijkse bezigheden te herstellen. De oefeningen brengen je dieper in contact met jezelf waardoor je eerder bewust bent van wat er allemaal in je omgaat en op het omslagpunt een andere route kunt kiezen. Waarom is dit belangrijk?

Dit is bijvoorbeeld ontzettend waardevol voor mensen die veel last hebben van gedachten en daardoor veel in het hoofd zitten. Gedachten die je voortdrijven waardoor je geen moment rust voelt. Gedachten die je de verkeerde kant op doen fantaseren, wat resulteert in piekeren. Gedachten met een emotionele lading die je in een neerwaartse spiraal doen belanden en ga zo maar door. Want bij gedachten komen ook vaak gevoelens en andersom. Er ontstaat zoveel meer rust als je niet eerst die hele weg naar boven (of naar beneden) hoeft af te leggen en al eerder het tij kunt keren. 

Mijn zomer was welbesteed. Ik was nog nooit in Leuven geweest en heb genoten van de vele bezienswaardigheden die deze stad rijk is. Indrukwekkende gebouwen met een rijke historie. De universiteit van Leuven ligt verspreid over verschillende locaties. Ik was aangenaam verrast dat onze lessen in kasteel van Aerenberg plaatsvonden. De dikke muren van het kasteel maakte dat de hitte te dragen was. En in het park eromheen was het heerlijk wandelen. Een gezellige stad waar ik heel wat kilometers heb afgelegd. 

Op dit moment ben ik bezig om het trainersmateriaal te vertalen. Naar verwacht kan deze winter al met het nieuwe programma worden gestart bij praktijk Jij bent Oké.
Net als de basistraining bestaat deze nieuwe training uit 8 sessies. De sessies zijn echter een heel stuk korter en ook de oefeningen die we doen zijn korter. Die duren slechts 15 tot 20 minuten in plaats van de bekende lange kernoefeningen.  

Laat het me weten als je op de hoogte gehouden wilt worden.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.  Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie