Skip to content

Als tijd geen factor is

Redactie
5 augustus 2022 | 15:00

Advertentie

Lisette

Als tijd geen factor is waar zou je je dan mee bezighouden?
 De coachee antwoordde dat ze dan niet alleen maar voor anderen zou zorgen maar ook voor zichzelf. Dat schoot er nu vaak bij in. 
Zodra ze thuiskwam van haar werk, was er het gezin en het huishouden. Thuis wilde ze een goede moeder zijn, een toegewijde echtgenote, liefhebbende vrouw en een goede huisvrouw. Daarnaast waren er ook vrienden en familie waarmee ze een goed contact wilde onderhouden. 
Het vele werk en de belangrijkheid ervan maakte dit weleens lastig. Ze had steeds vaker het gevoel keuzes te moeten maken die ze eigenlijk helemaal niet wilde maken, met als gevolg dat ze niet tevreden was over haar functioneren op het werk en de manier waarop ze invulling gaf aan haar rollen buiten het werk. Onvrede en gevoelens van tekort schieten brachten haar in onbalans. 
Gelukkig kan het ook anders.

Als tijd geen factor is

Volgens dr. Edel Maex zijn we het niet alleen aan onszelf verplicht maar ook aan anderen die van onze zorg afhankelijk zijn om goed voor onszelf te zorgen. 
Het feit dat ze hier voor me zat was al een eerste stap op weg naar zelfzorg. Een teken van zelfrespect. Mindfulness hielp haar te dealen met kwesties die ze in het leven tegenkwam. Zoals anders naar tijd te kijken. Het gaat niet over hoeveel tijd je aan iets besteed maar over de kwaliteit van aandacht waarmee je iets doet. Dit was voor haar een echte eye-opener. Ze ging ermee aan de slag en merkte dat ze, ondanks dat er soms weinig tijd was, je toch meningsvolle en voedende contacten kunt onderhouden.

Wat zou dit voor jou kunnen beteken? Als je niet langer kijkt naar hoevéél tijd je aan iets besteed maar naar de kwaliteit van aandacht waarmee je iets doet.
 Misschien is voor jou van toepassing dat je niet telkens je email of andere berichten op je telefoon checkt op momenten dat je samen bent met je kinderen/partner/vrienden. In plaats daarvan schenk je de mensen met wie je samen bent je onverdeelde aandacht en doet mee. 
Of stel dat je (vaak) op reis bent voor je werk. Dan is er wellicht toch een moment waarop je even contact kunt leggen met het thuisfront en je kinderen of lief. Op die manier blijf je toch met elkaar in verbinding. Al is het maar een tekstbericht of een korte videocall waarin je op dat moment alleen maar aandacht hebt voor elkaar. Ik herinner met dat dit vroeger heel goed werkte voor onze zoon als een van ons op reis was. 
En dat kan ook als je (onverwacht) moet overwerken. Toch even een moment waarop er contact is. Al is het maar een tekstbericht of een emoji.

Zij vond haar weg met een individuele mindfulness training en twee coachsessies. Daarna bleef ze regelmatig naar de bijeenkomsten Ont-Moeten gekomen, waar ze haar ervaringen met anderen kon delen. Want vergeten is nu eenmaal menselijk. Daarom is het goed om herinnerd te worden zo werd er gisteravond tijdens de bijeenkomst Ont-Moeten weer opgemerkt.

Zij volgde het programma van dr. Edel Maex: Leven in de maalstroom van je leven. Dit is een van de drie programma’s die worden aangeboden.

Gun niet alleen anderen het allerbeste maar ook jezelf.
 Als je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor anderen zorgen.

Agenda
Nieuwe groep met een mindfulness training start in september, in week 36. 
Individueel kun je op vrijwel elk moment starten. 
Van 13 tot en met 20 augustus is de praktijk gesloten.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie