Skip to content

Het College investeert in mentale fitheid

Redactie
15 januari 2022 | 9:00

Advertentie

In al die jaren dat ik in mijn werk mindfulness gebruik, heb ik al veel van die kennis mogen doorgeven aan docenten, die de weg naar de praktijk vonden voor hun eigen welbevinden. Leuk om dan later te horen hoe ze hun eigen levenslessen doorgeven in het werk met hun leerlingen. Zo is mindfulness ook bedoeld. Je geeft het aan elkaar door en ieder voegt daar iets van zichzelf aan toe. Of je nu ouder, manager, coach, of docent bent.

Mentale fitheid

Doorgaans leggen leerlingen de lat voor zichzelf hoog. Dat brengt de nodige stress met zich mee. Corona doet daar nog een extra schepje bovenop. Voortgezet onderwijs, het College Weert, merkte dat ook bij haar leerlingen en heeft daarom besloten niet alleen te investeren in kennis die nodig is voor vervolgopleidingen en beroepsvorming, maar ook om te investeren in het mentaal welzijn van hun leerlingen. Daarom krijgen alle leerlingen, tijdens schooltijd, een les mindfulness aangeboden. En ik mag die verzorgen. Superleuk en ook uitdagend. De LO docenten ondersteunen me in de lessen.

Ik kreeg de opdracht in te zoomen op korte oefeningen die kalmte brengen en makkelijk, overal, toepasbaar zijn. Binnen de mindfulness zijn er een paar oefeningen, zoals de ademruimte, die niet moeilijk zijn, maar wel een hele uitdaging kunnen zijn als er om je heen van alles gebeurt. En met een klas vol jongeren hoef je niet bang te zijn dat er niks gebeurt.

Wat heb je aan een hoofd vol kennis wanneer je blokkeert op het moment dat je moet presteren? De meeste leerlingen waren verrast dat ze op deze manier zelf weer de regie konden pakken, in plaats van maar voort te denderen op die automatische piloot. Mooi om al die persoonlijke ervaringen te horen als er wordt gereflecteerd. Binnenkort is er een toetsweek en kunnen ze de les in praktijk brengen. Tot die tijd kunnen ze thuis en op school oefenen.

Mindfulness voor volwassenen
In een training mindfulness gaat het over de manier waarop je naar de wereld kijkt. Hoe jij naar jezelf kijkt en hoe jij naar jezelf ín die wereld kijkt. En dan bewust worden wat dit met je doet én hoe je er vervolgens mee omgaat. Kort samengevat: mindfulness als bejegeningswijze. Misschien ben jij ook die docent, manager of ouder die wil investeren in zijn eigen mentale fitheid. En ik denk graag met je mee hoe je iets van mindfulness in je werk kunt toepassen.

Heb je interesse in onze nieuwsbrief meld je dan hier aan.

– Lisette –

AGENDA

Een nieuwe Training mindfulness Leven in de maalstroom start op 17 maart 2022. Je kunt (bijna) op elk moment beginnen met een privé training.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer en is aangesloten bij de beroepsorganisatie
NOBCO. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie