Skip to content

Mindfulness | Druk door drukte?

Redactie
19 augustus 2021 | 11:00

Advertentie

MindfulnessHeb je het werkelijk zo druk of is het je geest die druk is? Ik kan bergen werk verzetten zonder dat ik druk ervaar. Het komt echter ook weleens voor er een hoop werk ligt en er niks uit mijn handen komt. Dit heeft alles te maken met waar ik op dat moment mijn aandacht aan schenk.Is mijn aandacht bij het werkoppervlak dan is er geen plek voor andere gedachten. Dan is het denken in dienst van waarmee ik bezig ben.
Wordt mijn aandacht door andere dingen getrokken dan fladderen mijn gedachten heen en weer en komt er minder uit mijn handen. 

Het komt ook voor dat druk ervaren wordt bij rust. Zodra je in rust bent worden mensen zich bewust van de vele gedachten die in een razend tempo willekeurig opkomen. Sommigen voelen dan een onrust opkomen en kunnen niet langer stil blijven zitten.

Ik vind het heerlijk om met van alles bezig te zijn en ik vind het ook heerlijk om me af en toe terug te trekken. Het een is niet beter of slechter dan het ander. Het gaat erom dat je je vrijelijk kunt bewegen tussen bezig zijn en in rust zijn. Dat is iets wat je met mindfulness kunt cultiveren.

Wanneer je druk ervaart, onderbreek dan je bezigheid en vraag je af of je werkelijk zo druk bent of dat het je geest is die zo druk is? Druk vermindert per direct zodra je met je volle aandacht in een handeling aanwezig bent. 

Na de Nederweerter kermis starten we weer met de bijeenkomsten ont-moeten. De eerste vindt plaats op maandagavond 6 september.  Mensen stellen me vragen over testen en vaccinaties. Er word niet gevraagd om een negatieve PCR test te laten zien. Ook wordt er niet gevraagd naar een vaccinatiebewijs. Wel word je vriendelijk verzocht je bij ziekte af te melden.  De groepen zijn klein zodat er voldoende ruimte is. Je bent van harte welkom en ik vertrouw erop dat we elkaar respectvol bejegenen. 

Investeer jij dit jaar in jezelf met een training mindfulness?
In het najaar starten we weer met groepen. Ben je geïnteresseerd vraag dan hier informatie op. Natuur kun je ook voor een privé training kiezen.
Op Coachfinder lees je mijn profiel en kun je een afspraak maken. Sinds kort wordt er, op verzoek van velen ook met coachpakketten gewerkt maar je kunt nog steeds gewoon ‘losse’ afspraken boeken.
Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Meld je hier aan. 

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie