Skip to content

Mindfulness | Mindset een mythe of niet?

Redactie
6 mei 2021 | 12:20

Advertentie

MindfulnessKan een positieve mindset ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt?

Het is een mooi hulpmiddel om in beweging te komen waardoor patronen zichtbaar worden en worden doorbroken. Oude overtuigingen raken op de achtergrond en een positieve mindset kan je ook aanmoedigen door te zetten in tijden dat het even tegenzit. 

Kortom, er is veel positiefs te zeggen over een positieve mindset. Maar als dat betekent dat je jezelf vervolgens niet meer toestaat minder prettige gevoelens en gedachten te hebben, dan kom je op vulkaan te zitten die een keertje uitbarst. 

Naar mijn persoonlijke mening is een positieve mindset alleen, niet voldoende is voor meer levensgeluk op de langere termijn.
In mijn werk als coach merk ik dat het voor sommigen een krachtig hulpmiddel is. Ik gebruik het dan ook samen met alle andere kennis en ervaring die ik heb vanuit Mindfulness en coaching. 

Een mindset is eigenlijk niet meer dan een verhaal wat je jezelf continue vertelt. Je hebt het ergens gehoord, of je hebt het zelf bij elkaar bedacht.
Vertel je jezelf elke dag hoe dom je bent, niet goed genoeg bent, te dik of te dun bent, dan word je daar niet gelukkig van.
Vertel je jezelf herhaaldelijk dat mensen alleen maar aan zichzelf denken en erop uit zijn je een poot uit te draaien, dan ben je continue op je hoede en zul je weinig mensen om je heen vertrouwen. Dus wat je jezelf vertelt draagt wel degelijk bij aan je geluksgevoel maar is niet zaligmakend.
Want wanneer je van mening bent dat je alleen maar positief mag denken en, alleen maar positieve gevoelens mag hebben, dan zou je weleens het idee kunnen opvatten dat er iets mis met je is zodra je wat minder lekker in je vel zit. Maar zit je iets dwars, blijf er niet in je eentje mee rondlopen en praat er met iemand over.

– Lisette –

Pak aan wat je dwarszit!
Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan mijn coachprofiel op Coachfinder.

Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie