Skip to content

Misbruik maken van Mindfulness kan dat?

Redactie
25 februari 2021 | 11:00

Advertentie

Wanneer je mindfulness gebruikt om jezelf te sussen en vervolgens gewoon weer verder gaat met doen wat je altijd deed, dan heb je niet helemaal goed begrepen waar het in mindfulness over gaat. En toch zie ik het gebeuren.

Mindfulness wordt soms misbruikt om jezelf in een ratrace te houden. En sommige misbruiken het als een manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Dat is niet waarvoor mindfulness is bedoeld.
Wanneer je een steeksleutel gebruikt om iemand geweld aan te doen betekent dit niet dat de steeksleutel niet deugt maar zegt dat iets over de persoon die de steeksleutel gebruikt voor iets waarvoor hij niet bedoeld is. 

Nu er steeds meer onderbouwing is vanuit de wetenschap over de positieve impact van meditatie en mindfulness zijn ook meer mensen bereid hun ogen te sluiten om te mediteren. Het betekent echter niet dat je je ogen moet sluiten voor de realiteit. 

Heb je al eens met de ogen open gemediteerd? Dat geeft een heel andere beleving. Dan merken we dat we veel eerder zijn afgeleid, net zoals we in de dagelijkse leven snel afgeleid kunnen zijn. Mindfulness gaat dan ook over aanwezig kunnen zijn bij wat zich aandient. Het moment van menselijke vrijheid ontdekken waarin je keus hebt te bepalen waaraan je jouw aandacht schenkt. 

– Lisette –

Pak aan wat je dwarszit!
Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan mijn coachprofiel op Coachfinder.

Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie