Skip to content

Wat doe jij tijdens de herfstvakantie?

Redactie
19 oktober 2020 | 10:17

Advertentie

Deze week neem ik een paar dagen vrij. Aanvankelijk was dit niet het plan maar door de maatregelingen ten gevolge van Corona gaat een gepland evenement niet door. Jammer. Er stond een stilte-retraite gepland dat geannuleerd is. Aan stilte zal het dan ook niet ontbreken.

Even niets moeten is ook weleens lekker. Al ontstaan er op zulke momenten vaak spontaan ideeën in mijn hoofd. Ik vind het heerlijk te zien welke gedachten er allemaal voorbijkomen. Vroeger maakte me dit onrustig, maar wel op een aangename manier. Dan wilde ik elk idee, wat ook maar enige potentie had te lukken, uitwerken. Vol vuur ging ik aan het werk. Ik heb er veel van geleerd maar uiteindelijk het was het ook uitputtend.

Hoe meditatie en Mindfulness mij daarbij heeft geholpen
Nu komen nog steeds ideeën voorbij en merk ik mijn reacties daarop. Door niet meteen te reageren blijven er uiteindelijk maar één of twee ideeën over. Die ga ik dan nader onderzoeken. Toen ik pas met mediteren begon werd me pas écht duidelijk hoe druk het in mijn hoofd was en hoe ik mezelf constant op ‘aan’ had staan. Even helemaal niets doen was er vroeger niet bij. Nu is dat even niets doen het moment om weer helder van geest te worden en dan pas weer verder te gaan. Even helemaal niets. Of je aan het werk bent of op vakantie. Een moment waarop er even helemaal niets hoeft dan alleen maar bewust aanwezig te zijn alvorens je weer gaat doen wat je te doen hebt.

Wil jij dit ook leren?
Lessen in Mindfulness worden onLine gegeven via real-time sessies waarbij je interactief meedoet. Daarnaast zijn er lessen, individueel en in kleine groepjes, waarbij we uiteraard volledig voldoen aan de veiligheidsregels van het RIVM. Meer over Mindfulness lees je hier.
Heb je interesse in de nieuwsbrief van Praktijk Jij bent Oké klik dan hier.

Herfstvakantie op de Veluwe
De foto bij dit column is gemaakt in het bos bij ’t Leesten bij Apeldoorn op de Veluwe.

Fijne vakantie.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie