Skip to content

Tijd voor een tussenbalans

Redactie
10 september 2020 | 11:00

Advertentie

MindfulnessEven leek het erop dat de herfst zijn intrede al had gedaan, maar de komende tijd schijnt de zon weer volop en klimt de temperatuur zelfs aanzienlijk omhoog. Tijd om even de tussenbalans op te maken alvorens je weer verdergaat.

En dan bedoel ik niet dat je je agenda erbij moet pakken en kijken of je planning klopt, maar even stilstaan bij de vraag hoe het met je is. Dat is een van de belangrijkste vragen die we onszelf stellen met Mindfulness. Hoe is het met me? Dan gaat het niet over antwoorden bedénken maar over voelen. In je lijf voelen hoe het met je is. En je lijf weet meestal ook haarfijn wat het nodig heeft.

Af en toe kan het ook fijn zijn om te mijmeren. In je tuin, op je balkon, ergens in de natuur. Zittend, liggend, lopend en genietend van deze nazomerse zonnestralen alvorens de donkere dagen weer aanbreken. De warmte van de zon zorgt ervoor dat je contact houdt met wat er nú is. Dit kan een moment zijn om even naar binnen te keren en de balans op te maken. Wat voor moois hebben de zomermaanden jou gebracht waarmee je nu verder kunt? Wat heb je achter je gelaten? Misschien zit je nog in dat proces van iets achter je laten? Het kan ook zijn dat je nu merkt alweer middenin de race te zitten, terwijl je jezelf iets anders had voorgenomen? Mijmeren, even wegdromen en toch contact houden met jezelf en je koesteren in de zonnestralen en de wind die langs je gezicht waait. Gun jezelf deze pauze alvorens je weer verdergaat.

Er zijn vele toepassingen van Mindfulness. Je kunt het bij praktijk Jij bent Oké leren in een training en in coachsessies. En elk moment kun je besluiten hiermee te beginnen.

Heb je interesse in de nieuwsbrief van Praktijk Jij bent Oké klik dan hier.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_19-Huidinstituut-Purife-viert-2jarig-bestaan
Wie jarig is trakteert!
19 september 2024 | 12:00
Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39

Advertentie