Skip to content

In het oog van een storm is stilte

Redactie
27 augustus 2020 | 11:00

Advertentie

MindfulnessDe takken aan de boom voor mijn werkkamer zwiepen vervaarlijk heen en weer. Geen goed moment om nu in een bos te gaan wandelen. Vanochtend liep ik in de Groote Peel en voelde hoe de wind langzaam aanwakkerde. Ik zag hoe deze golven maakten op het water en vogels hun vliegkunsten vertoonden. Een mooi begin van deze werkdag. 

In elke orkaan zit een windstil gebied. Dit wordt ook wel het oog genoemd. In dat gebied is er rust. Soms regent het daar een beetje, maar meestal is het er onbewolkt terwijl daarbuiten de storm in al zijn hevigheid voortraast.

In Mindfulness hebben we het weleens over een emotionele storm. Momenten waarop je heen en weer wordt geslingerd tussen heftige emoties, en moeite hebt om overeind te blijven. Misschien is dan je eerste reactie: Dit wil ik niet! En heb je de neiging om die gevoelens te onderdrukken. Want vaak steekt zo’n storm onverwacht op en ook nog op momenten die jou niet uitkomen.
In plaats van je gevoelens te onderdrukken, nodig ik je uit om je aandacht op dat moment te verleggen om bij die stilte in de storm te komen. Breng je aandacht naar je ademhaling en word je gewaar van elke in- en uitademing. Wanneer je enige tijd met je aandacht bij je ademhaling bent, merken mensen doorgaans dat ze enigszins kalmeren. Je aandacht verleggen is overigens niet hetzelfde als negeren of onderdrukken, leren mensen die het programma Naar het hart van Mindfulness volgen. Want telkens als je zulke gevoelens wegdrukt, komen ze toch weer op de een of andere manier via de achterdeur binnen en kunnen een hoop kabaal veroorzaken.

24 september workshop intuïtief- en reflectief schrijven
Mindfulness is niet de enige manier om jezelf beter te leren kennen. Met veel plezier organiseer ik al enige jaren de workshop: Intuïtief- en reflectief schrijven met een vleugje Mindfulness. De eerstvolgende vindt plaats op 24 september en wordt wederom op een mooie locatie in het buitengebied van Ell gegeven. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Heb je interesse in de nieuwsbrief van Praktijk Jij bent Oké klik dan hier.

Agenda
07-09-2020 Ont-Moeten
24-09-2020 Workshop 

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie