Skip to content

Drukkend warm

Redactie
13 augustus 2020 | 13:38

Advertentie

MindfulnessHoe gaat het met jou, in deze hitte? 

In de media lees je tal van adviezen die trachten te voorkomen dat je onder de druk van deze warmte bezwijkt. Ze lopen uiteen van het aanpassen van je werkzaamheden, tot adviezen die gaan over eten, drinken en dagjes uit. Bijzonder is te merken dat het over het algemeen wordt geaccepteerd dat je nu niet op je volste kracht functioneert.

De warmte zet menigeen onder druk. Negeer je dit, dan loop je kans onder die druk te bezwijken. Nú is het de warmte die je onder druk zet. Een andere keer is het je werk, school, een relatie of iets anders. Hoe komt het toch dat je dan wél geneigd bent aan jezelf voorbij te lopen? Ben je bereid daar in alle openheid en eerlijkheid naar te kijken? Wanneer ik tijdens coaching hier samen met een klant naar kijk, komen er vaak tal van overtuigingen boven drijven waarvan de coachee zich in eerste instantie niet eens bewust was. Ik zet hier de kwaliteit van aandacht in, die zo eigen is aan het hart van Mindfulness.  Je kunt pas andere keuzes maken, wanneer je weet dat er een keus is. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen uiteindelijk meer baat heeft, een manier van omgaan met het leven te ontwikkelen waarmee je niet alleen voor nú, maar ook op lange termijn baat hebt. Tegenover allerlei trucjes die maar kort helpen, al zet ik die soms ook even in.

Wanneer ervaar jij weleens druk? Wat maakt die druk anders dan deze drukkende warmte? Hoe ga jij met die druk om? De uitnodiging is om hier even bij stil te staan zodat je weer in beweging komt. Een andere beweging. Niet alleen met deze warmte maar ook op andere dagen.

Praktijk Jij bent Oké is wegens vakantie tot en met 23 augustus gesloten. Stuur je in deze periode een mail dan kan het iets langer duren voordat je een reactie krijgt.

Een zomerse groet vanuit Hintergarten.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie