Skip to content

Waarom ik mediteer

Redactie
2 augustus 2020 | 11:00

Advertentie

MindfulnessMediteer je met als doel om te ontspannen, dan is er een verwachting. Merk je dat je niet ontspant dan ben je misschien teleurgesteld en krijg je het idee dat je iets fout doet. Mediteren binnen de context van Mindfulness gaat over gewaarworden van gevoelens, gedachten en lichaamssensaties én bewust worden van je reacties hierop. 

Mij wordt vaker de vraag gesteld waarom ik mediteer.  Dit doe ik om mezelf beter te leren kennen. Ik mediteer en word gewaar van wat er allemaal in mij omgaat én ik word bewust van mijn eigen reacties. Elke keer is weer anders, of nét even iets anders. Het doel van mijn meditaties is niet om te ontspannen. In het begin was er zelfs voornamelijk onrust. Vreselijke onrust zelfs. Ik wilde er het liefst van weg rennen. Gaandeweg merkte ik ook momenten van ontspanning op die zich konden afwisselen met gejaagdheid en pijn. 

Mediteren maakt me bewust van mijn eigen reacties op wat er is. Het helpt mij op steeds subtielere niveaus onderscheid te maken. Ik leerde hierdoor dat niet elke impuls de juiste reactie hoeft te zijn, zelfs niet die allereerste impuls. Iets dat in mijn werk als coach essentieel is. Jij bent er namelijk niet mee geholpen wanneer ik mijn eigen conclusies ga trekken zonder dat ik jou prikkel met mijn vragen. Ook ben je niet geholpen als ik met je mee ga huilen en in mijn eigen emoties verdrink.

Ooit begonnen met in stilte te mediteren, heeft dit nog steeds mijn voorkeur. Af en toe mediteer ik met een audio zoals vanuit de Mindfulness traditie. Bepaalde genres spreken me totaal niet aan, maar misschien vind jij die juist wél fijn. Het een is ook niet persé beter dan het andere. Het gaat erom wat bij jou past.

Op maandagavond 10 augustus staat er Ont-Moeten in de agenda van praktijk Jij bent Oké. Een moment waarop mensen die met elkaar willen mediteren samenkomen. Dit is ontstaan vanuit de Mindfulness trainingen. Stuur mij een bericht als je ook mee wilt doen. Er is nog 1 plaats open.

Heb je interesse in mijn nieuwsbrief klik dan hier.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie