Skip to content

Als de klok blijft tikken, wat dan?

Redactie
26 juli 2020 | 11:46

Advertentie

MindfulnessHet is niet oké als je alsmaar door blijft draven en geen moment de tijd neemt om te rusten. Het is naïef te denken dat als je eenmaal die eindstreep hebt gehaald, je er bent. Dat vanaf dát moment ineens alles anders zal zijn en je alles wat je voor lange tijd aan de kant hebt geschoven weer gewoon gaat oppakken. Het is geen fijn gevoel wanneer je dan beseft dat je een groot deel hebt gemist en kansen voorbij hebt laten gaan.

Als de klok in je hoofd alsmaar voort blijft tikken, gaat je verstand steeds meer op tijd navigeren en voel je niet meer de verbinding met jezelf en je omgeving. Dan worden keuzes voornamelijk gemaakt op basis van urgentie en efficiëntie. Stephen Covey schreef hierover interessante zaken, midden jaren negentig. Zijn boeken wezen mij in die tijd een andere weg. De weg van het innerlijke kompas. Bewust wordend van de plek waar ik stond én de plek waar ik naartoe liep, kwam ik tot het besef dat het niet míjn eigen weg was die ik liep, maar voornamelijk die van anderen. Voor mij was dat een eye-opener. Met die kennis maakte ik vanaf dat moment andere keuzes.

Met Mindfulness leerde ik naar mijn eigen onzekerheden en angsten kijken. Het diepe besef dat het huidige moment het énige moment is wat ik ooit zal hebben, motiveerde me om erbij te zijn en dat moment niet ongemerkt aan me voorbij te laten gaan. Er zijn nog steeds mensen die denken dat Mindfulness en meditatie je uit de werkelijkheid haalt. Mindfulness en mediteren plaatst je juist middenín die werkelijkheid zodat je vanuit die bewuste aanwezigheid bewuste keuzes kunt maken. Dat wil toch iedereen?

Tip

In plaats van je aandacht alleen maar op doelen te richten die in de toekomst liggen, nodig ik je uit je aandacht volledig op wat er nú voor je ligt te richten en dáárvan een doel op zích te maken. Op die manier maak je even een ‘gat’ in het automatisch denken. Ik ben benieuwd hoe je dit ervaart. 

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken dan maak ik graag een afspraak met je in mijn praktijk Jij bent Oké of Online. Heb je interesse in mijn nieuwsbrief klik dan hier.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie