Skip to content

Geef jezelf de vrijheid

Redactie
8 juli 2020 | 16:38

Advertentie

MindfulnessVanwege Corona werden eerdere workshops geannuleerd, maar vorige week mocht ik dan eindelijk weer een dagcursus intuïtief- en reflectief schrijven geven. We waren te gast bij EquiJoy in Ell.
Wat was het heerlijk om dit weer te mogen doen. Ik heb er enorm van genoten. 

Waar mensen vaak als eerste tegenaan lopen is het idee dat hun schrijfsels origineel en perfect moeten zijn.
Er ligt echter een leeg blad voor je. Dat lege blad heeft geen oordeel en ook geen enkele verwachting. De enige die oordeelt is het verstand. 

‘Sta jezelf toe om alles, en dan ook alles op te schrijven wat er in je opkomt met een snelheid die je hand aan kan. Wellicht word je dan bewust dat het onmogelijk is om net zo snel te schrijven, als de snelheid van het denken. Dat is niet erg. Schrijf gewoon door. Misschien rolt er iets uit dat je niet zo snel zou zeggen, je voor schaamt, of juist heel blij van wordt. Alle woorden mogen gezien worden, ongecensureerd.’ Een gedeelte van de basisinstelling.

Terwijl dit een vrij eenvoudige instructie is, blijkt het niet zo makkelijk te zijn hier meteen gevolg aan te geven. Al snel wordt duidelijk dat het ego zich overal mee bemoeit en het verstand wikt en weegt. Wie ga je volgen? Degene die het hardste roept en zich steeds naar de voorgrond dringt? Of wil je die dwingende stem juist wegduwen omdat je wilt horen wat erachter zit? En wat als je ineens (tijdelijk)blokkeert en de pen ophoudt met schrijven? Allemaal interessante ontdekkingen. Slechts een kleine selectie uit wat er in zo’n workshop allemaal voorbij komt. 

De aanwijzing in deze cursus is om alles, en dan ook alles ongecensureerd op te schrijven. Gun jezelf die vrijheid om al schrijvend tot jezelf te komen. En om ervoor te zorgen dat je niet verdwaalt, of ergens in blijft hangen, wordt er vooraf een duidelijk kader gesteld. Dat is het stukje veiligheid dat je voor jezelf inbouwt. 

Wil jij geïnformeerd worden wanneer de volgende workshop is? Stuur me dan een e-mail. 

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie