Skip to content

Gevoeligheid is niet iets om je voor te schamen

Redactie
28 mei 2020 | 12:56

Advertentie

MindfulnessIk ben eens een keer weggelopen uit een theaterzaal van Orpheus tijdens een show van twee jonge cabaretiers. Mijn man zat, net zoals vrijwel de rest van de zaal, te schaterlachen om hun grappen toen ik opstond en aankondigde dat ik huiswaarts keerde. Hij snapte er niks van. Hij had lol. Ik absoluut niet.

Voor mijn gevoel hoorde ik op dat moment alleen maar een hoop kabaal. Zag ik felle flikkerende lampen. En maakten twee grofgebekte jonge mannen nogal wat heisa op het podium. Voor dat moment, niet mijn idee van een gezellig avondje theater. Deze voorstelling was voor mij net iets té experimenteel. Ik wou er geen minuut langer meer blijven en vertrok. Nog voor de pauze.

Het was simpel om aan deze kortstondige overprikkeling een einde te maken.  Wanneer je bewust bent van een grens, heb je de keus deze te respecteren, of, om eroverheen te gaan. Ik koos er bewust voor om die grens te respecteren. Al had ik daarna heel wat uit te leggen aan mijn man.

Weten wat je nodig hebt en daar bewuste en vervolgens zinvolle keuzes in maken, doen we niet altijd. Maar het is wel iets wat je kunt leren. Hierover vertel ik je graag meer in een persoonlijk gesprek. Ik had er ook anders mee om kunnen gaan. Zo had ik ook kunnen blijven zitten om mijn eigen reacties te observeren. Of ik had een masker op kunnen zetten en net doen of er niets aan de hand was. In plaats daarvan nam ik een ander besluit en stapte bewust uít de situatie. In alle kalmte wandelde ik terug naar huis. Genietend van de nacht en de lichtjes onderweg naar huis. Die dag waren er al genoeg prikkels geweest en ik had duidelijk behoefte aan andere voedende zaken.

Je eigen kwetsbaarheid onder ogen durven zien vergt moed en de bereidheid om ernaar te kijken. En misschien is die grens er voor jou veel sneller dan voor een ander. Gevoeligheid hoort bij ons menszijn. Het maakt dat je geraakt wordt in plaats van blind worden voor kwetsbaarheid. Vind je het lastig om in je eentje te kijken naar die gevoeligheid? Of misschien zit je op dit moment vast in die gevoeligheid? Neem dan contact met me op. Ik ga graag samen met jou aan het werk met coaching of in een training of workshop. Lees mijn profiel op coachfinder.

Vanaf 1 juni mogen we weer wat meer. Nu vind je in onze agenda ook workshops en introductielessen staan.
29 Juni is er een introductie voor de cursus: Praktische Mindfulness
Deze avond een voorproefje van een cursus die ná de zomervakantie gaat starten, waarin je leert om bewust te schakelen, in plaats van jezelf te verliezen in de waan van alledag.

2 juli is er een workshop: Intuïtief- en reflectief schrijven.
Voor de zomervakantie je eigen verhaal schrijven. Van je afschrijven en naar jezelf toe schrijven.
Aanmelden voor beide activiteiten kun je via de mail. 

Je bent van harte welkom! 

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie