Skip to content

Wat deed jij als eerste toen je weer mocht?

Redactie
17 mei 2020 | 12:55

Advertentie

MindfulnessDe meeste contactberoepen mochten afgelopen maandag hun deuren weer openen. Agenda’s van kappers raakten vol, net als die van pedicures en vele andere beroepen in deze categorie.

Dit jaar had ik extra fysiotherapie in mijn ziektekostenverzekering opgenomen. De enige die daar tot nu toe rijker van is geworden is de verzekeringsmaatschappij. Maar we mogen weer. We kunnen weer naar de kapper. De pedicure mag onze voeten weer verzorgen en fysio- en oefentherapeuten mogen ook weer cliënten ontvangen. Toch klopte ik als eerste niet bij een van hen aan. 

Ik maakte een afspraak voor Shiatsu therapie bij Ruud van der Vegt van the Brown Company. De kapper en alle anderen konden wachten. Dit was voor mij op dit moment het belangrijkste. Ik kon amper meer schrijven, laat staan achter mijn computer werken.
Ik kan elke dag wel op mijn meditatiematje gaan zitten, maar daar krijg ik geen column mee geschreven als mijn lijf niet meewerkt. Nu stroomt het weer. Een wereld van verschil. 

Ik geloof heel sterk in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam. Doch sommige dingen kan ik niet alleen. Daar vraag ik hulp bij. Dat heb ik moeten leren, want vroeger dacht ik dat ik alles zelf op moest lossen. Totdat ik besefte dat dit een onmogelijke opdracht is.
Daarbij zijn sommige dingen ook niet op te lossen. Ook al is dat zelfhelend vermogen bijzonder groot, soms heb je toch echt een arts of chirurg nodig. En soms heb je misschien een therapeut nodig om een coach zodat je leert omgaan met waar je tegenaan botst.

Je grenzen kennen en hulp durven vragen hoort bij zelfzorg. Een thema binnen de training naar het hart van Mindfulness. Een thema dat ik ook in elk coachtraject tegenkom.

Daar gaat het niet alleen over het ontdekken van je grenzen maar ook over hoe je ermee omgaat. Er is moed voor nodig om hiernaar te kijken en niet weg te kijken. Dan zie je die grens. Je voelt die grens. Je merkt hoe je op een gegeven grens reageert. En dan ga je andere keuzes maken en krijg je andere resultaten. Ik help je er graag bij.

Wat heb jij als eerste gedaan toen het weer mocht? 

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie