Skip to content

Plezier hebben in het leven

Redactie
12 december 2019 | 11:00

Advertentie

Je kunt op heel veel manieren bezig zijn met dingen die je te doen hebt. Vergeet echter niet om plezier te beleven aan wat je doet. Dat kan lastig worden wanneer je in je hoofd alweer bezig bent met het volgende en het daaropvolgende en wat daarna nog allemaal komt. O ja, en tussendoor moet je misschien ook nog bedenken met wie je aan de kersttafel wilt zitten en wat er gegeten wordt. Voor sommige mensen kan dit veel stress veroorzaken, anderen schuiven gewoon aan. Er is ook een groep die plezier beleeft aan alle voorbereidingen en ten volle geniet van het moment dat iedereen aan tafel zit.

Tegen het einde van het jaar kan voor sommigen de druk hoog oplopen. Maak gebruik van de natuurlijke rustmomenten.
Dat zijn de momenten waarop je in de rij aan de kassa staat te wachten. Heerlijk, je hoeft even niets anders dan aan te schuiven en te wachten totdat je aan de beurt bent. Ga in die tijd eens met je aandacht naar je ademhaling en zet daarbij je voeten stevig op de grond. Kijk met een vriendelijke nieuwsgierigheid om je heen en geniet van dit moment dat je even niets moet. Misschien maak je een praatje met degene die ook staat te wachten. Maak gebruik van dit soort momenten in plaats van je te ergeren dat het niet snel genoeg gaat.

Een andere manier om wat meer rust in je hoofd te creëren is om met je aandacht bij de handeling te zijn die je op dat moment aan het verrichten bent. In plaats van te denken aan alle andere dingen die er nog te doen zijn, breng je je aandacht naar hetgeen je mee bezig bent. Op dit manier is er geen ruimte voor andere gedachten in je hoofd en dat geeft rust. Wil je ook leren om Mindfulness in je dagelijks leven toe te passen? In het nieuwe jaar starten weer nieuwe groepen. Je bent ook van harte welkom als je een individueel traject wilt volgen.

AGENDA
Ont-moeten 2020: 6 januari – 10 februari – 9 maart -6 april – 11 mei – 8 juni – 6 juli
Eerstvolgende nieuwe trainingen Mindfulness starten op 29 januari en op 5 maart.
In de periode van 16 december tot 6 januari is de praktijk gesloten. Beantwoording van email duurt in deze periode iets langer dat je van ons gewend bent.

Lisette

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Dit zijn de Bedrijfswagen Dagen bij Van Mossel Ford
Benieuwd wanneer deze dagen zijn?
20 september 2024 | 10:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-1
De brandweer schaalde op naar middelbrand
20 september 2024 | 6:10
2024_09_19 Heerlijke lunchactie bij Restaurant De Beren
Maak kennis met De Beren
19 september 2024 | 20:00
Screenshot
Arléne Uitvaart
 
19 september 2024 | 19:00

Advertentie