Skip to content

Introductieles Mindfulness

Redactie
19 september 2019 | 11:00

Advertentie

Op woensdagochtend 25 september of op donderdagavond 10 oktober kun je deelnemen aan een introductieles Mindfulness. Ik bied je hiermee een kijkje in de keuken. In november starten we met een nieuwe groepstraining. 

In deze introductieles ga je zelf aan de slag. Natuurlijk gaan het hebben over hoe je zelf je brein kunt trainen. Maar, er is meer. Ik zie Mindfulness als een vorm van levenskunst, een bejegeningswijze zoals Edel Maex het noemt. Veel mensen en soms zelfs huisartsen, kennen Mindfulness voornamelijk als een techniek om je aandacht te trainen. Bij Praktijk Jij bent Oké benaderen we Mindfulness echter als een bejegeningswijze.

Transformatie zit hem niet in weten hoe je brein reageert, maar hoe je kiest ermee om te gaan. 

Elke training heeft een duidelijke opbouw, die begint met (opnieuw) contact maken met je lichaam. Wanneer je bijvoorbeeld voor langere tijd waarschuwingssignalen van spanning of stress negeert, of wanneer ze niet eens meer opvallen, heeft dit uiteindelijk gevolgen voor je welbevinden.

Apotheker Naus, uit Nederweert, schreef deze week een artikel op Nederweert24 over klachten en symptomen door aanhoudende spanning. Interessant om te lezen en misschien herken je iets bij jezelf.

Mindfulness gaat in de eerste plaats over jou als centrum van aandacht in een wereld die continue verandert. Op school, op je werk, thuis in het gezin, in je relatie en noem maar op.
De vraag is dan: Hoe hou je jezelf hierin staande en nog belangrijker, hoe blijf je jezelf zonder het contact met je omgeving te verliezen?

Ik nodig je uit om zelf een beeld te komen vormen van wat Mindfulness voor jou kan betekenen. Meld je aan voor een introductieles of maak en afspraak voor een gesprek. 

Mindful Tip
Van alle dingen die je op een dag te doen hebt, is het belangrijk om tenminste één ding te doen waar je energie van krijgt. Sta eens stil bij het volgende: Wanneer je gedaan hebt wat je te doen had, hoe voel je je dan? Hoe is het op dat moment met je energie? Wanneer je moe bent, is het goed eens te kijken of je moe bent van alle dingen die je hebt gedaan, óf dat je moe bent, doordat de dingen die je doet, je geen energie geven. Dit is ook zo’n eyeopener bij deelnemers aan onze trainingen. Van bewust worden, naar bewust zijn en bewuste keuzes maken voor zaken die, ook op langere termijn, bijdragen aan jouw welbevinden.  

-Lisette – 

AGENDA

  • 25-09-2019 Introductieles Mindfulness
  • 26-09-2019 Verdieping Mindfulness
  • 7-10-2019 Mindfulness onderhouden
  • 8-10-2019 Intuïtief schrijven (besloten groep)
  • 10-10-2019 Introductieles Mindfulness
  • November start nieuwe groepstraining

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In het verleden werden nogal eens paarden ingezet maar tegenwoordig trekt ze steeds vaker, al wandelend met cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie