Skip to content

Waarom lukt het niet?

Redactie
1 augustus 2019 | 11:00

Advertentie

Je kunt heel veel redenen verzinnen waarom het je niet lukt om iets te doen wat je graag wilt doen. Je hebt echter maar één reden nodig, die voor jou héél belangrijk is, om te doen wat je wilt doen! Focus je op díe reden en niet op alle beren op de weg. 

Het betekent dat je bewuste keuzes maakt en niet meeholt met alles wat er op je pad komt. In één mensenleven kan ik bij lange na niet alle ideeën die in me opkomen uitwerken. Het heeft ook weinig zin om mijn pijlen tegelijkertijd op verschillende doelen te richten. Waarschijnlijk doe ik dan alles maar half in plaats van één ding goed. Het is belangrijk dat ik dátgene eruit pik wat er voor mij écht toe doet en waarmee ik verder wil.
Doordat voor mij helder is welke richting ik uit wil, hoef ik niet telkens opnieuw na te denken wanneer er beslissingen te nemen zijn. Dat geeft rust en schept duidelijkheid.

Een belangrijke reden voor mij om ooit met Mindfulness te beginnen was: De vrijheid om mijn eigen keuzes te maken.
Die vrijheid was namelijk ver te zoeken met alles wat er in mijn hoofd en de rest van mijn lijf omging. Ik werd meer geleefd dan dat ik leefde. Het was best wel een dingetje om elke dag met die training bezig te zijn. Door mezelf eraan te herinneren waarom ik het deed, in plaats van mijn focus te leggen op de moeilijkheden waarop ik stuitte, hield ik vol. Uiteindelijk is deze bejegeningswijze niet meer weg te denken uit mijn leven. 

Wanneer jij overweegt om Mindfulness te willen leren door coaching of in een training, stel jezelf dan de vraag wat voor jou die ene belangrijke reden is waarom je dit wilt doen. Voor mij was Mindfulness het middel om steeds meer in de richting van mijn persoonlijke doel te komen. Mezelf daar telkens weer opnieuw aan herinneren in momenten dat ik geen zin had om te oefenen, of dacht dat andere zaken misschien belangrijker waren, zorgde ervoor dat ik niet afdwaalde. 

Na de zomervakantie gaan we weer van start met nieuwe programma’s. Je bent van harte welkom om mee te doen.

Voor nu, wens ik jullie allemaal nog een fijne zomertijd.

– Lisette – 

ZOMERTIJD
Van 2 augustus tot en met 25 augustus zijn we wegens vakantie gesloten. Houdt er rekening mee dat beantwoording van vragen in die periode wat langer op zich laat wachten.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In het verleden werden nogal eens paarden ingezet maar tegenwoordig trekt ze steeds vaker, al wandelend met  cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie