Skip to content

Meekijken in de stresskliniek in Antwerpen

Redactie
30 mei 2019 | 11:00

Advertentie

Maandag was er een bommelding op Brussel CS, hierdoor heerste er verscherpte veiligheid op Antwerpen CS toen ik daar dinsdagochtend om 7:51 uur uit de trein stapte.
Gelukkig staakten de Belgen niet waardoor ik die ochtend probleemloos vanuit station Hamont naar Antwerpen ben gereisd.
Superhandig deze directe verbinding die je in zo’n anderhalf uur naar hartje centrum brengt. Niet alleen handig maar ook een heel stuk vriendelijker voor mijn portemonnee dan de Nederlandse prijzen voor treintickets.

Vanuit het treinstation is het een klein half uurtje kuieren tot aan de stresskliniek die naast de botanische tuin ligt. Ik mag weer meekijken in de groep waaraan Edel Maex een training Mindfulness geeft.
Als ik rondkijk tel ik zo’n 48 mensen. Ze komen uit verschillende hoeken van België en hun motivatie om hier een training Mindfulness te volgen is divers. Het is de 293e groep, van deze Belgische psychiater, sinds hij hier ruim 20 jaar geleden voor het eerst mee begon. ‘Toch is dit nieuw voor mij’, zo vertelt hij, omdat hij deze training nog niet eerder met deze mensen heeft gedaan.
Al heb ik bij lange na nog niet zoveel groepen gedaan, begrijp ik precies wat hij bedoelt. Mensen vragen mij ook weleens of het niet saai wordt. Maar elke training en elk traject is weer anders omdat het steeds weer andere mensen zijn. Daarbij gaat een bejegeningswijze over hoe jij met jezelf en dat wat je in het leven tegenkomt omgaat en, zolang je leeft zul je daarmee bezig zijn. Thuis, op je werk, bij vrienden, in het café, op school, noem maar op.

Naarmate ik dit werk al wat langer doe merk ik dat het steeds interessanter wordt. Dat ik plezier heb in wat ik doe werd ook opgemerkt tijdens de workshops die ik afgelopen week mocht geven. Op een doordeweekse dag waren we te gast bij EquiJoy in Ell en op zondagochtend bij IKC de Bongerd in Nederweert. Elke locatie heeft zo zijn eigen mogelijkheden. In Ell werden de paarden in een oefening betrokken en bij de Bongerd de buitenspeelplaats. Ik vind het altijd leuk wanneer ik tijdens een workshop mensen kan laten kennismaken met oefeningen die je binnen en buiten kunt doen die je makkelijk thuis weer op kunt pakken. 
Het werd al snel duidelijk hoe veelomvattend Mindfulness eigenlijk is en dat het niet alleen leuk is hiermee bezig te zijn als je niet lekker in je vel zit, maar ook op momenten dat je je gewoon goed voelt. ‘Bedankt voor de oefeningen en tips om in het dagelijks leven makkelijk een momentje te nemen’, schreef Evelyn op de facebookpagina van Jij bent Oké – Coaching Mindfulness Training.

Ik heb ervan genoten en kijk uit naar een volgende workshop. In de tussentijd reis ik nog een aantal keren naar Antwerpen en kijk en doe mee met Edel Maex. Want hoe lang je er ook al mee bezig bent, telkens leer ik weer iets nieuws.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie