Skip to content

Ik gaf mezelf een cadeau

Redactie
16 mei 2019 | 11:00

Advertentie

Ik gaf mezelf een cadeau en organiseerde een moederdag-weekend. Samen met mijn zoon en zijn vriendin en met mijn partner, reden we naar de kop van Overijssel en sliepen een paar nachten in het voorhuis van een 100 jaar oude verbouwde boerderij. Op vrijdag maakten we een avondwandeling in Giethoorn. De ondergaande zon trakteerde ons op een betoverend kleurenspel dat de omgeving een bijzondere sfeer gaf. In de weekenden kan het in dit Venetië van het noorden erg druk zijn, maar op deze avond passeerden we enkel een paar wandelaars die net als wij liepen te genieten.  

De Weerribben liggen op een steenworp afstand van ons logeeradres. De volgende ochtend huurden we vanuit Ossenzijl een fluisterboot en gleden door het water, genietend van ons samenzijn in de natuur. Kwetterende vogels, kikkers die kwaken en een weldadige plantenwereld. Een paar keer navigeerden we door een wolk van libelles. Je eerste neiging is misschien om met je armen te gaan maaien. Doe je dit niet dan merk je dat sommige een stukje met ons mee vliegen om dan weer terug te keren naar de plek waar ze vandaan kwamen. Een bijzondere ervaring.

Gewoon eventjes eruit. Even in een andere omgeving.
Als ik al iets tegenkom wat me zou kunnen verstoren, dan ben ik dat zelf. Zoals gedachten over wat ik allemaal nog te doen heb met betrekking tot mijn werk. Dan herinner ik me daar al een planning voor gemaakt te hebben, en laat die gedachten verder met rust.

Heel af en toe bekruipt me de gedachte of iedereen het wel naar zijn zin heeft. Ook al weet ik dat we elkaar niet hoeven te entertainen, toch is die gedachte er wel. Maar als ik dan naar hen kijk zie ik het antwoord en kan ook die gedachte verder met rust laten. 

Wat een verwennerij dit weekend. Het verwennen zat hem niet in cadeaus maar in het samenzijn en de kwaliteit van aandacht voor elkaar. Even op een andere plek, in een andere omgeving, samen. Los van mijn werkplek, waar het overigens weer erg fijn was om naar terug te keren.

Dit zijn zo van die momenten die me brandstof geven. Dankbaar ben ik om moeder te zijn en dat ze zin hadden om dit weekend mee te gaan. Dankbaar ben ik voor de verrijking van mijn leven die Mindfulness me brengt.

-Lisette-

Agenda

  • 21 mei workshop Minfulness aanvang 14:00 uur
  • 26 mei workshop Mindfulness aanvang 09:30 uur

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie