Skip to content

Kom maar regen …

Redactie
25 april 2019 | 11:00

Advertentie

In plaats van eerst de column af te maken duik ik met een hark de tuin in. Er is vandaag regen voorspeld. Of het er ook echt van gaat komen blijft nog een verrassing.

In ieder geval bereid ik de tuin voor. De toplaag van de aarde is uitgedroogd en op plekken knetters hard. Zou het nu gaan regenen dan loopt het water er overheen in plaats van dat het de kans krijgt om in de grond door te dringen. 

Ik gebruik tuinieren weleens als metafoor voor het beoefenen van Mindfulness. Wanneer jij je niet openstelt om iets nieuws te leren, kun je nog zoveel cursussen volgen maar blijft de kennis oppervlakkig. Om iets nieuws te leren is er allereerst bereidheid nodig en een juiste mindset. Een mindset die bereid is zich te openen voor nieuwe informatie en niet te snel te (ver)oordelen. Pas dan kun je iets opnemen. Niet om te leren hoe het bij een ander werkt maar om te onderzoeken wat het met jou doet. 

Op zondagochtend 26 mei is er gelegenheid om kennis te maken met Mindfulness bij Basisschool de Bongerd in Nederweert. Er wordt een bijdrage gevraagd van €10,- per persoon.  Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Stuur me een mail wanneer je erbij wilt zijn. Voor andere workshops , of op andere datums verwijs ik je naar de website.
Ik zal de spullen buiten eens op gaan ruimen. En nu maar wachten totdat het gaat regenen…

-Lisette-

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie