Skip to content

Waar ga je heen?

Redactie
4 april 2019 | 11:00

Advertentie

Als je niet precies weet waar je staat en je begint al te lopen, dan is de kans aanwezig dat je in cirkeltjes rond blijft draaien, of misschien ergens terecht komt waar je helemaal niet wilt zijn op dat moment. Mensen die buiten de gemarkeerde paden wandelen weten waarover ik het hier heb. Zij kijken eerst waar ze zich bevinden en navigeren vanuit die plek naar het eindpunt. Vroeger namen we hiervoor een kompas en stafkaart mee als we gingen hiken. Tegenwoordig vertrouwen we meer op gps-apparaten met als bijkomend verschijnsel dat steeds meer mensen moeite hebben met het lezen van een topografische kaart.

Weten waar je staat èn waar je heen wilt is niet alleen belangrijk als je gaat hiken maar ook als je iets in je leven wilt veranderen. 

Daarbij maakt het niet zoveel uit waarover het gaat. Of je nu uitgekeken bent op je baan, niet meer tevreden bent in de relatie met je partner, ergens anders wilt gaan wonen, bedenk het maar. Altijd is het belangrijk te weten van waaruit je vertrekt alvorens je op pad gaat. En ook al besef je nu ter plekke dat je al onderweg bent, dan is het nog steeds niet te laat om even te stoppen en te kijken waar je nù bent. 

Waar je ook gaat, je neemt altijd jezelf mee.
Heb je genoeg van je werk en het gevoel toe te zijn aan iets anders? Stel jezelf dan eerst een paar vragen voordat je blindelings gaat solliciteren. Soms kan een coachsessie daarbij behulpzaam zijn. Ben jij bereid om in alle openheid en eerlijkheid naar jezelf te kijken, zonder anderen te beschuldigen en vrij van zelfverwijten? Kun je mild zijn voor jezelf?

Wat je ook doet en waar je ook bent, overal neem je jezelf mee , er is geen ontsnappen aan. 

Of je nou naar de andere kant van de wereld verhuist, voor de zoveelste keer een nieuwe liefde hebt gevonden, of wanneer je alweer op zoek bent naar een andere uitdaging in je werk. Altijd neem je jezelf mee!

Een goede relatie met jezelf is dan ook belangrijk. In praktijk blijkt dit niet altijd zo vanzelfsprekend te zijn. Blijf daarover niet tobben en vraag hulp als je dit bij jezelf opmerkt. Soms is een goed gesprek met een vriend(in) al behulpzaam, op andere momenten kan coaching juist heel verhelderend zijn. 

Mindful moment: Onvrede op je werk
Stel jezelf een paar vragen zonder daar direct conclusies aan te willen verbinden. Met andere woorden, hou de vraag zo lang mogelijk open. Pas daarna ga je de antwoorden onderzoeken en kun je er eventuele conclusies aan verbinden en je nieuwe koers bepalen.

Helpende vragen zijn vragen die je een stukje informatie geven over bijvoorbeeld je talenten en vaardigheden, maar ook vragen die iets vertellen over je beleving en jouw aandeel in het geheel. Dit samen geeft je antwoorden over hoe jij naar iets kijkt waardoor inzichten kunnen ontstaan. Maar wat doe je met al die nieuwe inzichten? Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Stuur dan een mail.

-Lisette-

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie