Skip to content

Hoe nu verder?

Redactie
14 december 2018 | 15:00

Advertentie

Volgende week maandag sluit de huidige groep het traject van 8 bijeenkomsten af en gaan thuis zelfstandig verder. Daar hoort het maken van een eigen plan voor de toekomst bij. Een plan waarin zelfzorg centraal staat. De ervaring leert dat als je geen plan hebt, je geneigd bent eerder aan oude gewoonten toe te geven vooral als je pas net begonnen bent met Mindfulness.

Dagelijks mediteren is een uitnodiging, geen moeten. Het kenmerk van een uitnodiging is, dat er altijd de mogelijkheid is om te kiezen. Doe je het wel of doe je het niet? Er is niemand die zegt dat je elke dag de bodyscan moet doen. De cursisten hebben echter ervaren dat beoefening van de bodyscan hen helpt om in hun lichaam aanwezig te komen en cultiveerden daarmee adem- en lichaamsbewustzijn. Daardoor merken ze eerder op van welke activiteiten ze ontspannen en welke juist spanning opleveren. Daarnaast ontwikkelden ze met deze en de andere aangereikte meditaties het vermogen om gedachten als een gedachte te herkennen. Dat is een andere beleving dan wanneer je elke gedachte als een werkelijkheid aanneemt. Kortom, kennis wordt pas èchte kennis als je hem ook daadwerkelijk in praktijk brengt. Pas dan weet je wat je ermee kunt. Het delen van ervaringen neemt een ruime plek in waardoor mensen van elkaar leren. Zelfzorg is essentieel leerden ze in de zevende module. Het is niet zozeer een kwestie van discipline maar eerder een kwestie van de juiste prioriteiten stellen. Ook hiermee gingen we aan de slag in de training en gebruikten daarvoor materiaal van Stephen Covey wat handelt over prioriteiten en behoeften. 

Je kunt heel veel boeken lezen over Mindfulness maar om het te leren moet je het toch echt zelf doen. De afgelopen maanden zijn de deelnemers volop aan de slag gegaan met het aangeboden materiaal en hebben daarmee hun eigen ervaringen gemaakt. Ik ben benieuwd hoe hun plan voor de toekomst eruit ziet waarmee ze Mindfulness verder kunnen integreren in hun leven. Praktijk Jij bent Oké ondersteunt ze hierbij door terugkom momenten te organiseren en sommige mensen besluiten na enige tijd zich in te schrijven voor vervolgtrajecten. 

Het jaar loopt bijna ten einde en vanaf 21 december is de praktijk gesloten tot 11 januari 2019. Ik heb zin in het nieuwe jaar waar we weer met nieuwe trainingen starten, zowel in groepsverband als individueel. En ook om weer een workshop intuïtief schrijven te organiseren en samen te werken met andere professionals in mooie projecten. Over dat en meer een ander keer.

-Lisette –

AGENDA

  • 17-12-2018 Module 8 training Mindfulness (aanmelding gesloten)

Gesloten van 21-12-2018 tot en met 11-01-2019

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie