Skip to content

Ik vind van niet! Nou… ik vind van wel! Maar ik …..

Redactie
25 oktober 2018 | 11:00

Advertentie

Bezig zijn met Mindfulness brengt met zich mee dat je in de gaten krijgt hoe snel zich een mening vormt. Niet alleen bij jou maar ook bij andere mensen. Na 2 sessies Mindfulness praten we daarover met de huidige deelnemers aan de training. Je zit misschien niet altijd te wachten op de mening van een ander als die ongevraagd in je schoot wordt geworpen. Of mensen die hun mening aan je wilen opdringen. Je hebt die ander nou eenmaal niet in de hand maar jezelf heb je wel (enigszins) in de hand. 

Is het je ook weleens opgevallen hoeveel er over andere mensen wordt gepraat op momenten dat ze er zelf niet bij zijn? Als dit verandert in roddelen wordt de sfeer ineens anders. Wat gebeurt er met je als je merkt dat de normen van een ander sterk verschillen van jouw normen en waarden en je die als kwetsend ervaart?
Dat je wordt geraakt door wat mensen zeggen, is wat ons menselijk maakt. Daar zou ik me niet druk over maken. Ik zou me eerder zorgen gaan maken als niets mij meer zou raken en ik alles maar ‘gewoon’ zou vinden wat er in de wereld gebeurt. Het betekent echter niet dat ik me mee hoef te laten slepen en hoef te vervallen in sentimenteel gedoe. 

Kennis opdoen over jezelf doe je door dit bij jezelf te onderzoeken. Sta eens stil bij waardoor je werd geraakt. Wat was het nou precies wat je raakte en wat deed dit met je? Hou het in een reactie naar de ander toe dan ook bij jezelf, bij wat het met jou doet. Zo hou je het overzichtelijk. Discussies kunnen leuk, spannend en leerzaam zijn zolang er sprake is van respect voor elkaars perspectief.
We hoeven niet altijd meteen te reageren. Soms kan het helpen je mening nog even uit te stellen alvorens je een besluit neemt. Sta je echter midden op de weg en komt er een auto aan, maak je dan als de sodemieter uit de voeten. Soms is er direct actie nodig. 

– Lisette –

 AGENDA

  • 05-11-2018 Module 4 training Mindfulness (aanmelding gesloten)
  • 2019 start nieuwe groepstraining Mindfulness

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie