Skip to content

Eindelijk was het dan zover

Redactie
29 maart 2018 | 11:00

Advertentie

Afgelopen woensdagmiddag zijn we gestart met een 9 weekse cursus Mindful bewegen waarbij praktijk Jij bent Oké de training Mindfulness voor haar rekening neemt. Meer over dit project lees je in een ander column op Nederweert24 waarin ook een filmpje te zien is waarin initiatiefneemster Janneke Janssen, werkzaam bij Jouwfysio, vertelt over het Parkinsonbrein.

Wat maakt dit project anders dan een gewone training Mindfulness?
De training is opgedeeld in 9 bijeenkomsten en de Mindfulness-oefeningen worden afgewisseld met bewegingsoefeningen die afgestemd zijn op de deelnemers die allemaal gediagnostiseerd zijn met de ziekte van Parkinson. Die oefeningen worden gegeven door Janneke.

Vanmiddag zaten we voor het eerst met de groep samen in het Gezondheidshuys in Weert. Tijdens deze eerste bijeenkomst besteden we extra aandacht aan de manier waarop we met elkaar omgaan. We spreken over wederzijds respect, veiligheid en vertrouwelijkheid. En omdat we met een groep mensen bij elkaar zitten die allemaal dezelfde diagnose hebben gekregen, hebben we het er ook over dat dit geen praatgroep over Parkinson is.

Het doorgeven van Mindfulness als bejegeningswijze is niet anders dan in andere trajecten. Je stemt ook nu het materiaal af op de deelnemers in de groep en indien nodig op individueel niveau. Ook in deze groep werden mensen verrast hoe krachtig het kan zijn om met je aandacht naar je ademhaling te gaan.

Janneke en ik kijken alweer uit naar de volgende week woensdag.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’ waar ze werkt vanuit het gedachtegoed Mindfulness. Ze maakte al vrij vroeg kennis met mediteren en Mindfulness en paste dat in haar werk als coach toe. Pas 10 jaar later volgde ze een opleiding MBCT. Ze blijft bezig haar professionaliteit verder te ontwikkelen en noemt Edel Maex als een inspirerende tutor. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt op verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie