Skip to content

Nieuwe groepstraining Mindfulness

Redactie
6 oktober 2017 | 11:00

Advertentie

Ik noem het met opzet een training en niet een cursus. Je beoefent namelijk oplettendheid en daar is training voor nodig. Net zozeer als je kracht en uithoudingsvermogen traint om een marathon te lopen zo train je je brein in oplettendheid om Mindfulness te beoefenen. Er wordt al heel wat jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Mindfulness en meditatie bij mensen met verschillende klachten zoals bijvoorbeeld stress, burn-out, angsten en depressiviteit. Veel mensen vinden het belangrijk dat Mindfulness wetenschappelijk erkend is. De vraag is echter of het bij jou past. Hier kun je enkele reacties lezen van mensen die je voorgingen.

Uiteindelijk gaat het erom dat je Mindfulness thuis zelf toepast. Alleen maar de sessies bezoeken en thuis niet oefenen maakt dat de impact van de training anders zal zijn dan wanneer je het dagelijks toepast en onderzoekt. Iedereen is dan ook verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces. In een groep merk je dat mensen elkaar kunnen stimuleren om door te gaan en daar steun bij vinden.

We besteden in het begin veel aandacht aan ons automatisch systeem waardoor je gewoontepatronen en je denkreflexen gaat herkennen. Leuke maar misschien ook minder leuke dingen kom je tegen. Je gaat het moment herkennen waarop je een keus hebt om het anders te doen en leert steeds meer op jezelf te vertrouwen. Daarom een training die je echt helemaal zelf doet. Of je dit nou in een groep doet of individueel, dat maakt niet uit. Ieder doorloopt zijn eigen proces in zijn eigen tempo. De laatste sessie duurt dan ook de rest van je leven zeg ik altijd.

Iedereen ontvangt een uitgebreide syllabus die telkens na elke sessie wordt aangevuld met een stukje informatie en werkbladen. Daarnaast krijg je toegang tot audiobestanden.

Wat Mindfulness voor mij betekent
Ik werd geraakt door de herkenning van de schoonheid in het doodgewone en besefte dat ik iets heel moois teruggevonden had. Misschien is dit wel het grootste geschenk dat ik ooit heb mogen ontvangen, dat met elke stap die ik zet meewandelt. Het schenkt mij een intens gevoel van levensvreugde en motiveert me Mindfulness te helpen verspreiden in mijn werk als coach/begeleider en trainer.

Agenda
Nieuwe training Mindfulness. Wil je meedoen stuur dan een mail naar lisette@jijbentoke.nl voor meer informatie. Individuele trajecten kunnen doorgaans het gehele jaar door starten. Oud cursisten ontvangen regelmatig uitnodigingen om deel te nemen aan een gezamelijk oefenmoment. Ik noem deze bijeenkomsten ontmoeten en ont-moeten. Het is geen vaste groep. Iedereen die eerder een traject Mindfulness heeft gevolgd kan zich hiervoor inschrijven. Vorige week hadden we zo’n bijeenkomst waarin we teruggingen naar het hart van Mindfulness.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie