Skip to content

Wil jij ook zo’n vlinder in je tuin?

Redactie
3 augustus 2017 | 13:06

Advertentie

Vorige week mocht ik met Lei Reemers op pad. Ik ken Lei van vroeger, uit de Santa-tijd. Nog niet zo heel lang geleden kwamen we elkaar tegen en nodigde hij me uit om een keertje mee te gaan wandelen. We liepen eerst naar de bijentuin om vervolgens door te steken naar zorgboerderij Bosserhof.

Wat voorheen een gewoon stukje wei was, tegenover de Hoebenstraat 11A, is nu omgetoverd tot de openbare bijentuin van Nederweert genaamd bi-jje Volk. ‘Het is algemeen bekend in Nederweert dat als het hek openstaat er iemand van ons is en je daar naar binnen kunt,’ zo vertelt Lei.

De dag ervoor had hij op de venkel een rups zien zitten van de koninginnenpage. Hij hoopte deze te vinden en mee te nemen naar het vlinderhotel bij zorgboerderij Bosserhof. Terwijl hij een bril op zijn neus plaatste, zette ik die van mij af om beter te kunnen zien. Op een van de draadvormige vertakkingen van de venkel vond hij een minuscuul ‘dun zwart dinske met een licht streepje’. Je kunt ze ook tegenkomen op het loof van wortelen, zo vertelde hij. Ik had eroverheen gekeken. Het leek meer op een wormpje of sliertje vogelpoep, zo klein. De rupsen op de foto bij het artikel ‘Zie je een rups, bel Lei’, op Nederweert24 eerder deze week, zijn duidelijk ouder.

Ik was nog niet eerder op Bosserhof geweest en keek mijn ogen uit. Wat een rust en wat een bloemenpracht. Zodra de zon zich liet zien fladderen vlinders rond en zoemen bijen rond. Het rupsje werd voorzichtig in het vlinderhotel gelegd. Mooi om daar rond te wandelen op zondagochtend. Het leerpad dat er aangelegd is, is voor jong en oud interessant. Verrassend vond ik het koele donkere dennenbos. Daar kunnen heel wat rolstoelen en rollators tegelijk de koelte opzoeken op warme dagen.

Mindful Moment – De Vlinderpaat
Een mooie wandeling is de wandeling over de vlinderpaat Je start bij het zorgcentrum St. Jozef en volgt de groene bordjes met de vlinder tot aan zorgboerderij Bosserhof.  Gedurende de zomermaanden is de tuin van de zorgboerderij opengesteld voor het publiek. Je kunt er lekker rondwandelen, hier en daar op een bankje zitten en genieten van alles wat je ziet, hoort en ruikt. Of gewoon een praatje maken onder het genot van kopje koffie/thee met wat lekkers erbij. Lei of zijn collega zul je daar waarschijnlijk ook tegenkomen die je alles kunnen vertellen over de bijen en de vlinders. Mooi om mensen te horen vertellen over hun passie.

Agenda
In het najaar starten we weer met nieuwe cursussen Mindfulness en intuïtief schrijven. Heb je interesse? Stuur dan een mail.

– Lisette –

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie