Skip to content

Bezoek de bijentuinen in Nederweert

Redactie
1 juli 2016 | 14:28

Advertentie

bijen Nederweert 4444Bezoek de bijentuinen van Zorgboerderij Bosserhof en de openbare bijentuin “Bi-jje Volk” in Nederweert. In het weekend van 9 en 10 juli openen de imkers Andre Jacobs , Lei Reemers en Geert Parren hun bijentuinen voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag.

Andre, Lei en Geert vertellen je graag over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren wat er allemaal komt kijken bij hun mooie hobby. Beleef het bijenhouden van nabij en krijg onder andere antwoord op de vraag wat een imker doet en waarom je imker wordt, – informatie over het houden van bijen, – uitleg over werksters, darren en de koningin enz.

bijenwei nederweert

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. We hebben er allemaal wel over gehoord. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden Andre, Lei en Geert, tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

De landelijke Open Imkerdag is er voor iedereen die interesse heeft in de natuur, in bijvriendelijk tuinieren, of gewoon een leuk dagje erop uit wil. Je bent welkom:

Zaterdag 9 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur, bij de openbare bijentuin “bi-jje Volk” tegenover Hoebenstraat 11a, 6031 NZ Nederweert. (De zorgboerderij Bosserhof is zaterdag NIET geopend)

Zondag 10 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur, bij Zorgboerderij Bosserhof aan de Bosserstraat 21a, 6031 NS te Nederweert, bij de openbare bijentuin “bi-jje Volk” tegenover Hoebenstraat 11a, 6031 NZ Nederweert

Kijk voor meer info op www.bijenhouders.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie