Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Reisverslag “Het leven in Myanmar en de reis naar Stramproy”

15/02 - 19:30 tot 22:30

€4

Op 15 februari a.s. zal Edwin Briels een avond verzorgen in “de Zaal” in Stramproy over het leven en werken in Myanmar en zijn reis naar Stramproy.

Edwin is een “geboren Zoatmaal” en vertrok 15 jaar geleden naar Myanmar, het voormalige Birma.
Momenteel is hij directeur van “Khiri Travel” , een reisorganisatie die authentieke reizen door het land verzorgt met grote inzet van de lokale bevolking. In de zomer van 2019 maakte Edwin zijn “droomreis” : per auto, over land, van Myanmar naar zijn ouders in Stramproy over een afstand van 17.500 km.

Het eerste deel van de avond zal gaan over deze reis en de belevenissen.

Edwin volgde de oude zijderoute Marco Polo, vanuit Myanmar door India, Nepal, Tibet, Xinjang ( het autonome deel van West-China waar de Oeigoeren wonen),Kirgistan, Tajikistan naar Oezbekistan. Via de Kaspische Zee naar Azerbeidzjan, Georgië, Turkije en de Balkan naar Nederland. Hij vertelt over het voorbereiden van de route, prepareren van de auto, aanvragen van visa en zijn reisgenoten en wat hij er zelf van heeft opgestoken. Met prachtige en unieke foto`s beleef je de reis zelf.

Na de pauze legt Edwin uit waarom hij naar Myanmar verhuisde. In 2000 kreeg hij een vaste baan en misschien zou hij wel een paar jaar blijven. Hij ging aan het werk bij een internet service provider, daarna in de bouw en een project met heteluchtballonnen.

Acht jaar geleden startte hij een Khiri Travel kantoor in Myanmar gericht op duurzaam werken en waarbij de lokale bevolking de kans krijgt iets op te bouwen in de geboortestreek. Hij kreeg opdrachten van BBC`s Top Gear, Discovery, maar ook van Erica Terpstra en Floortje Dessing. Verzorgde het verblijf van Koningin Maxima tijdens haar bezoek aan Myanmar. Net gerealiseerd is de LaLay Lodge aan het strand bij de Golf van Bengalen, waar de lokale bevolking een hoofdrol speelt bij de exploitatie.

Wat heeft Edwin in Stramproy geleerd wat hij in Myanmar toepast? Interessante vraag…hierop en op alle andere vragen uit de zaal zult U een antwoord krijgen.
Een geweldige avond waarbij U de kans krijgt kennis te nemen van diverse landen en culturen van de wereld.

Heeft U nu al vragen? Mail naar: Chrisenels@concepts.nl
Datum: 15 februari 2020 om 19.30 in “de Zaal” Stramproy. Entree:€4,00
Org: Stichting Culturele Werkgroep Stramproy

Gegevens

Datum:
15/02
Tijd:
19:30 tot 22:30
Kosten:
€4

Locatie

De Zaal Stramproy
Mariastraat 1
Stramproy, Limburg 6039 AW
+ Google Maps
Telefoon:
0495-561768