Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nawdèwir in Haaze-Hoof Ospel

15/02 - 20:00 tot 22:30

Tussen alle carnavalsvermaak door is er in de multifunctionele accommodatie Haaze-Hoof in Ospel ook ander vertier. De theatermakers Hans van Gorp, Toon Maas & Piet Snijders uit het Brabantse Asten en Someren brengen er zaterdag 15 februari om 20.15 uur hun voorstelling Nawdèwir voor het voetlicht.

Nawdèwir draait lekker. Aan de Brabantse kant van de Peel laat het publiek zich gewillig meevoeren in de theatrale gedachtekronkels van het trio Van Gorp, Maas & Snijders. Nu nemen ze ook de Limburgse kant van de Peel mee in hun veldtocht.

Het drietal stond vijf jaar geleden aan de basis van de ‘Brabantse volksopera Mistero’. Nadien vonden de drie het ‘Brabants literair entertainment’ uit. Met de voorstelling ‘Vruger waar alles bitter’ stonden ze al eens in een uitverkocht en enthousiast theater Boeket in Nederweert. Nawdèwir is nu het tweede theaterprogramma in hun favoriete genre.

Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de ‘generatie van ’68’ wordt geconfronteerd.
Als Maas, Van Gorp & Snijders ‘horen, zien & zingen’ gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt. Nawdèwir is kleinschalig theater, soms broos, soms brutaal. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan hand in hand. Soms op ’t randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed. Regionaal amusement zoals nog niet eerder gebracht; een aangename weekendontdekking!

Nawdèwir. Zaterdagavond 15 februari 20.15 uur in MFA Haaze-Hoof, Aerthijsplein 3 in Ospel. Kaarten te koop bij respectievelijk Haaze-Hoof of via www.hansvangorp.nl.

Foto Kees Martens

Gegevens

Datum:
15/02
Tijd:
20:00 tot 22:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.hansvangorp.nl

Organisator

Nawdèwir
Telefoon:
0493694324
E-mail:
pjasnijders@online.nl
Website:
Hombroeckstraat, 10

Locatie

gemeenschapshuis Haaze-Hoof
Aerthijsplein 3
Ospel, Limburg 6035 AS Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0495-631619