Skip to content

De kracht van keuzes maken!

Redactie
21 maart 2023 | 16:00

Advertentie

We vinden het vaak maar wat moeilijk keuzes maken en prioriteiten stellen. We zijn bang om de verkeerde keuzes te maken, waar we dan later vast weer spijt van zullen krijgen. En het spreekwoordelijk sluiten van deuren is al helemaal een no go. Want stel je voor dat er dan nergens meer een andere deur open gaat, dan ontstaat er een totale ramp! Een collega onderneemster schreef deze week in een van haar post dat je eerst een deur moet sluiten voor je een andere (nieuwe) deur kunt openen. Dit is iets wat ik ook echt heb moeten leren tijdens mijn burn-out en de tijd daarna. Ik durfde toen ook geen keuzes te maken. Elke keer als ik voor een keuzes kwam te staan durfde ik die niet te maken. 

Mijn ego kwam met van allerlei gedachtes en situaties aanzetten 

  • Wat nou als ik de verkeerde deur dicht doe?’
  • Wat als ik de verkeerde keuze maak en er later vast weer spijt van heb?’
  • Als ik deze deur sluit dan gaat er misschien wel ergens een andere deur weer open’
  • Wat nou als ik door deze keuze geen geld meer heb en dakloos word?’

En ga zo maar door. Ik werd er werkelijk gek van en liet mijn ego winnen. Inmiddels heb ik heel veel gedaan aan mijn persoonlijke ontwikkelen en vertrouw ik erop dat de keuze die ik maak de juiste is. Ik luister hierin vooral naar wat mijn gevoel mijn ingeeft, dat gevoel wordt ook wel je intuïtie genoemd. Ik vertrouw erop dat als een keuze goed voelt het voor mij de juiste keuzes is. Net zo als ik er op vertrouw dat alles wat gebeurt door het maken van een keuze gebeurt met een reden. Misschien klinkt dit voor jou een beetje zweverig, maar als ik terug kijk op de afgelopen 3 jaar dan heb ik het precies zo ervaren. Ik wil je met deze post ook alvast op weg helpen met het maken van keuzes en dat doe ik met mijn top 2 tips.

Mijn top 2 tips om makkelijker keuzes te maken: Luister naar je gevoel en kies de keuze die het beste voelt. Ook als het volgens je hoofd niet de meest logische keuze is. Soms is het nodig om een deur te sluiten zodat er een nieuwe kan openen. Wees niet bang om een afscheid te nemen van een persoon of situatie die jou niet meer dient. 

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie