Skip to content

Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie?

Redactie
14 maart 2023 | 14:00

Advertentie

Onlangs ben ik begonnen met het lezen van het boek Ikigai van Francesc Miralles en Hector Garcia. Het boek gaf mij weer opnieuw inzicht in mijn passie en missie in mijn onderneming. Weten wat jou passie en missie is, is heel belangrijk! Op het moment dat je elke dag weer opnieuw met flinke tegenzin op staat uit bed en jezelf weer naar je onderneming sleept, herkenbaar? Dan ben ben je je passie verloren! 

Ik had dat ook, mijn oude doelgroep particulieren vrouwen met stress coachen gaf me niet meer die passie die ik voorheen voelde. Het innerlijke vuur was aan het uitdoven. Totdat ik koos voor een nieuwe doelgroep waarvan mijn innerlijke vuur weer volop ging branden en de passie weer zichtbaar was. Ik weet nu dat ik ‘s ochtends mijn bed uit kom omdat ik het geweldig vind om ondernemende vrouwen die stress ervaren in hun onderneming en privé leven te coachen. Het helpen (coachen) van andere ondernemende vrouwen is echt mijn passie! Ik wordt er gewoon heel erg blij van.

Jij kan ook jouw passie (her)vinden en jouw innerlijke vuur harder laten branden! En daar hoef je helemaal niet veel moeite voor te doen! Hartstikke mooi toch? Ik ga je helpen om je passie te (her)vinden om je innerlijke vuur harder te laten branden en wel met de volgende vragen:

  • Waar wordt jij blij van, wat vind jij echt leuk om te doen?
  • Waar ben je goed in? Waarvoor je betaald kan worden?
  • Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie?

Beantwoord deze vragen eerlijk en je zult zien dat je passie vindt en je innerlijke vuur weer op volle kracht gaat branden. Het niet hebben van een passie in je onderneming zorgt ervoor dat je je na een poosje elke dag naar je onderneming sleept zonder dat je echt weet waarom je dat doet. Dit levert je veel stress op, omdat je dan alleen nog maar het ‘moeten’ ziet i.p.v waarvoor je echt ‘s ochtends je bed uit komt. Het ondernemen wordt ook steeds minder leuk en je onderneming voelt als een klots aan je been. Trust me, i’ve been there and done that!

Ik ben benieuwd! Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Mijn passie is jouw artikelen lezen! Ze geven een geweldige boost aan de dag!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie