Skip to content

Alles overdenken geeft stress!

Redactie
22 november 2022 | 16:00

Advertentie

We hebben vaak heel erg de neiging om alles te overdenken, elke actie, elke gebeurtenis en elke stap die we willen zetten. Van een kant is het goed om logisch na te denken voor je een actie onderneemt of volgende stap zet. Alleen wordt het wel een probleem op het moment dat je alles 10x gaat overdenken. Het overdenken zorgt er namelijk vaak voor dat je 101 doemsenario’s voor je geest gaat halen die je alleen maar in de weg gaan zitten. Logisch nadenken is prima maar overdenken niet!

Alles overdenken geeft stress!

Ik heb dit ook jarenlang gedaan. Ik overdacht elke actie, elke stap en elke mogelijk uitkomst. Was dit helpend? Nee het koste mij alleen heel veel energie. Zo veel dat ik er zelf oververmoeid door werd. Bij mij was het achterliggende probleem mijn perfectionisme en faalangst. Ik ben toen actief gaan werken aan mijn perfectionisme en faalangst. Voor de faalangst heb ik toen hulp gehad van mijn leraar aangezien ik toen nog op het mbo zat. Mijn perfectionisme heb ik zelf kunnen aanpakken door na te gaan waar deze vandaan kwam. Wat bleek? Mijn perfectionisme was verbonden aan mij faalangst. Ik was zo bang om fouten te maken dat ik elke actie, elke stap en elke opdracht als een perfectionist benaderde. Alles moest altijd 100% zijn! Door mijn leraar toen der tijd heb ik geleerd dat fouten maken menselijk is, en dat je door fouten te maken juist veel meer leert.

Dat alles overdenken zie ik ook terug bij de vrouwen met wie ik regelmatig spreek. Ze overdenken net zoals ik voorheen elke actie, elke stap en elke gebeurtenis. Uit ervaring weet ik hoe vermoeiend dit op de lange termijn is. En daarom ook deze friendly reminder voor jou. Het continue overdenken van alles schaad jouw geluk. Je kunt veel beter vanuit vertrouwen gaan leven, erin vertrouwen dat alles komt zoals het bedoelt is. Want wat moet gebeuren, gebeurt toch wel! Ook als jij die actie, nieuwe stap of gebeurtenis 10x 100x of zelf 1000x overdenkt. Kies vandaag nog voor de weg van vertrouwen

Ben jij team alles overdenken of team leven vol vertrouwen?

Ps: op 24 november is er weer een ontstress thema avond! Aanmelden kan via deze link. Of kijk voor meer informatie op de website.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie