Skip to content

7 tips om uit de Hussle Modus te komen

Redactie
8 november 2022 | 14:00

Advertentie

Vandaag de dag zijn we vaak allemaal gehaast. Onze dagen zitten volgepropt met afspraken, taken, we moeten naar ons werk, de kinderen moeten naar school en daarnaast moet het huishouden nog gedaan worden. We leven in een tijd van rat races waarin continue haast hebben normaal geworden is. Komt dit jou ook bekent voor? Dan is het hoog tijd voor verandering! Voor je hoofd en lijf is het hebben van haast helemaal niet goed. Je lijf ervaart hier namelijk heel veel stress van. Vrouwen met stress(klachten) is in onze huidige maatschappij een doodnormaal beeld geworden. En dit vind ik heel zorgelijk want stressklachten zijn niet normaal!

Hussle Modus

De huidige gehaaste manier van doen wordt ook wel de hussle modus genoemd. Ben jij klaar om uit die hussle modus te stappen? Lees dan snel onderstaande tips:

Tip 1: Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk in het hier en nu bent. Ik bedoel hiermee dat je echt in het moment aanwezig bent, zodat je je geen zorgen gaat maken over zaken die nog niet aan de orde zijn (die in die toekomst liggen).

Tip 2: Spring ‘s morgens niet direct uit bed, maar geef je lichaam de tijd om wakker te worden (en nee, ik bedoel niet dat je moet gaan snoozen)

Tip 3: Doe voor iedere maaltijd 5 bewuste ademhalingen. Adem helemaal tot in je buik voor een ontspannen diepe ademhaling!

Tip 4: Zorg dat je elke dag tenminste 1 uur tijd voor jezelf hebt. Benut deze tijd om de dingen te doen die jij heel graag doet, bijvoorbeeld een boek lezen, schilderen of sporten.

Tip 5: Maak ontspanning onderdeel van je dagelijkse routine. Probeer elke dag bewust tijd vrij te maken voor een ontspannende activiteit. Zo wordt ontspannen een vast onderdeel van je dagelijkse routine.

Tip 6: Zorg voor balans tussen spanning en ontspanning. Een goede balans tussen spanning en ontspanning helpt om stress te verminderen. Wissel drukke momenten af met rustige momenten. Ga wandelen, neem een bad of lees een boek. En laat je smartphone eens een uurtje uit en klap je laptop dicht.

Tip 7: Doe ontspanningsoefeningen. Ontspanningsoefeningen doe je om tot rust te komen. Geestelijk en/of lichamelijk. Je doet deze oefeningen bijvoorbeeld voor of na een volle werkdag. Ontspannings oefeningen die je kunt doen zijn: mediteren, ademhalingsoefeningen en de bodyscan.

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat is het verschil tussen tip #4, #5, en #6?

  2. Anton ,ik denk dat je hier geen antwoord op gaat krijgen.
    En als ik het zo lees moet je bad hebben en graag lezen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie