Skip to content

10 Anti-stress foods

Redactie
13 september 2022 | 15:00

Advertentie

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die stress verminderen. In deze post ga ik 10 anti-stress foods beschrijven. Je kunt deze eten of drinken als je veel last hebt van stress omdat ze bijdragen aan het verminderen van stress.

Anti-stress foods

  1. Avocado’s: deze zijn rijk aan vitamine B1 ook wel zenuwvitamine genoemd. Vitamine B1 is betrokken bij een normale zenuwfunctie en draagt dus bij aan het verminderen van stress.

  2. Ontbijtgranen: en dan met name havermout is het ideale ontbijt als je gestrest ben. Havermout werkt namelijk rustgevend.

  3. Blueberry’s: zijn rijk aan omega 3-vetzuren die het risico op depressie tegen gaan. Deze vetten zorgen voor een normale hersenfunctie en zijn dus helemaal niet slecht bij stressvolle situaties.

  4. Noten: zijn een ideale snack als je gestrest bent. Veel noten zijn rijk aan omega 3-vetzuren die het risico op depressie tegen gaan en tryptofaan. Tryptofaan is een aminozuur dat de aanmaak van het gelukshormoon serotonine bevorderd.

  5. Zalm: is rijk aan omega 3-vetzuren die het risico op depressie tegen gaan. Deze vetten zorgen voor een normale hersenfunctie en zijn dus helemaal niet slecht bij stressvolle situaties.

  6. Yoghurt: een kommetje yoghurt is een goed idee als je stress hebt. De probiotica in yoghurt heeft een kalmerend effect op de hersengebieden die te maken hebben met emoties waaronder stress.

  7. Pure chocolade: naast het feit dat het eten van pure chocolade gelukkig maakt, heeft het ook een bijzonder goede invloed op onze hersenen. Het eten van chocolade met minstens 70% cacao verminderd stress. Cacao bevat tryptofaan een stofje dat de aanmaak van het gelukshormoon serotonine bevorderd.

  8. Melk: het drinken van melk verminderd stressgevoelens, dit komt door de proteïne lactium. Lactium zorgt voor het verlagen van de bloeddruk en het veminderen van het stresshormoon cortisol waardoor je lichaam kalmeerd.

  9. Popcorn: is rijk aan aminozuren die de goede hormonen zoals het gelukshormon serotonine door je bloed laten stromen. Daardoor ga je je weer gelukkig voelen.

10: Bananen: een banaan bevat tryptofaan een stofje dat de aanmaak van het gelukshormoon serotonine bevorderd.

Welke anti-stress foods eet jij regelmatig?

Petra Schroën

In deze rubriek schrijft Petra over alles wat te maken heeft met stress(klachten). Petra is een erkend anti stress coach en is aangesloten bij de beroepsvereniging Cat Collectief. Ze geeft haar persoonlijke coaching zowel online via zoom als in haar praktijk Valena healing en coaching te Leveroy. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan op haar website of volg haar op Instagram en Facebook. Je vind haar ook via www.zoek-een-therapeut.catcollectief.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Een dikke fles bier.
    Een goeie borrel.
    Dat werkt ook perfect.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie