Skip to content

Mindfulness | Laat nieuwsgierigheid voor je werken

Redactie
21 mei 2021 | 12:11

Advertentie

Mindfulness‘Open mind’ en ‘beginners mind’ zijn woorden die ik gebruik binnen de context van Mindfulness. Het is niet altijd vanzelfsprekend om open minded te zijn. Zeker niet als je het gevoel hebt dat je onrecht wordt aangedaan en je vanuit een automatische reactie de neiging hebt een tegenovergestelde beweging te maken. Maar juist dán helpt het om je mind te openen en te kijken wat er verder nog te zien is. Én kunt opmerken wat ís. Dus ook vervormingen kunt waarnemen.

Deze beweging ontstaat doorgaans niet vanzelf. Je moet er dus echt zelf iets voor doen, anders ben je geneigd mee te gaan in die automatische beweging, die vanuit je meest primitieve overlevingssysteem wordt geïnitieerd.

Terugkomend op de titel van dit column.
Nieuwsgierigheid is een kwaliteit die we allemaal van nature in ons dragen. In de loop der tijd, raakt hij vaak bedolven onder allerlei meningen en gedragingen die we ons (bewust en onbewust) hebben aangeleerd. 

Nieuwsgierigheid maakt bijvoorbeeld dat je alert bent. Dat je met je aandacht erbij bent. Cliënten komen dan meestal tot de conclusie dat er veel meer te zien was dan ze aanvankelijk dachten. Het wordt vaak ook omschreven als meer ruimte krijgen waarbinnen bewogen kan worden. 

Net als bij mindfulness begint coaching dan ook met bewustwording. Van daaruit gaan we verder. 

Op 15 september verwachten we weer met een training Mindfulness van start te kunnen gaan. Wil je al eerder starten dan kun je beginnen met een individuele training. Daarnaast kan Mindfulness ook geïntegreerd worden in een coachtraject. 

– Lisette –

Pak aan wat je dwarszit!
Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan mijn coachprofiel op Coachfinder.

Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie