Skip to content

Helpertjes kiezen soms verkeerde oplossingen

Redactie
25 maart 2021 | 11:00

Advertentie

De foto is gemaakt in het Leudal waar ik deze week een coachsessie deed.

Vooropgesteld dat alle helpertjes het beste met je voor hebben, wil dat nog niet zeggen dat ze je de juiste weg wijzen.
Met helpertjes bedoel ik: alle willekeurige goed bedoelde gedachten die voortkomen vanuit het systeem dat ons wil helpen te overleven.

Een helpertje vertelt je bijvoorbeeld dat het beter is een jas aan te trekken als het buiten regent. Het vertelt je ook dat je moet wachten totdat de spoorbomen weer omhoog zijn en het rode licht is gedoofd, alvorens je een spoorweg mag oversteken.
Zodra er gevoelens bij komen wordt het complexer en ontstaan er discussies. De zogeheten interne dialogen. Je herkent ze aan het wikken en wegen alvorens er een besluit genomen wordt. 

Helpertjes kiezen soms verkeerde oplossingen waardoor een probleem alleen maar groter wordt. Zodra zaken ingewikkeld zijn en als lastig worden ervaren kan een helpertje je bijvoorbeeld stimuleren je emoties te onderdrukken en weg te kijken van de moeilijkheid.

Met Mindfulness kijken we niet weg van een moeilijkheid als we mediteren. En het kan helpend zijn dit te combineren met afleiding en een goed gesprek. 

– Lisette –

Pak aan wat je dwarszit!
Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan mijn coachprofiel op Coachfinder.

Heb je interesse in mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie