Skip to content

Ertoe doen

Redactie
23 april 2020 | 12:24

Advertentie

MindfulnessIets voor een ander betekenen. Voor een ander zorgen, geeft een goed gevoel. Erkenning en waardering voelt goed. We hebben dit nodig. Het is een gevoel van samensmelting, waarin de één, de ander ontmoet in ‘ertoe doen’. Je omgeving speelt dan ook een belangrijke rol. 

Wanneer we naar het hart van Mindfulness gaan zien we Mindfulness als een bejegeningswijze. Een van de dingen die we doen is, kijken naar- en onderzoeken van relaties. Niet alleen de relaties die we met anderen en de wereld aangaan maar ook hoe we onszelf bejegenen. We bouwen aan meningsvolle relaties. Deze kenmerken zich door oprechte belangstelling, openheid, respect, liefde en vertrouwen. 

Het gevoel ertoe te doen, draagt bij aan een positief zelfbeeld en geeft je het gevoel dat je lééft. Daar kan geen enkele prestatie aan tippen, hoe succesvol die ook moge zijn.  Het gevoel geliefd en gewaardeerd te worden is een fundamentele behoefte voor elk mens. En een solide basis voor elk kind.

Mindful moment: Ertoe doen

Voor wie maak jij vandaag het verschil?
Zoek het in de kleine, vaak alledaagse dingen.
Belangeloos, met oprechte aandacht en vol van liefde.
Enjoy!

Lisette 

Agenda:

Alle groepsactiviteiten zijn tot en met 19 mei geannuleerd. Je bent van harte welkom voor (wandel)coachsessies en individuele mindfulness-lessen. Lees mijn profiel op coachfinder.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (online) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar profiel ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie