Skip to content

Wat maakt Mindful wandelen anders dan gewoon wandelen?

Redactie
12 maart 2020 | 11:00

Advertentie

MindfulnessWandelen is een beweging van het hele lichaam. Het is een woord dat we geven aan een gezonde bezigheid, die voortkomt uit de ene voet na de andere voet optillen en een stukje verder weer neerzetten. Dat vinden we niet eens meer bijzonder. Tot op het moment dat je iets mankeert.
Wanneer we Mindful wandelen, verbinden we ons met de zintuigen, met ons lichaam en met de ademhaling en komen op die manier in contact met de omgeving. We voelen, vertragen en staan af en toe stil. Heel anders dan het gewone lopen, dat doorgaans als een vanzelfsprekendheid wordt ervaren. 

Zo loop je elke dag vanuit je bed naar de badkamer en weer terug. Je kleedt jezelf aan en loopt naar de keuken om je ontbijt klaar te maken. Het lopen gaat automatisch. Je staat er niet eens meer bij stil en bent tijdens het lopen in je hoofd vaak met hele andere zaken bezig. Zo is dat ook als je gewoon gaat wandelen. Je bent óf met jezelf óf met anderen in gesprek en komt vaak pas uit je hoofd wanneer je door iets in de natuur wordt geraakt. Wanneer er bijvoorbeeld ineens een ree uit het niets opduikt en je pad kruist. Dat doet me wel even halthouden.
Op zich is er overigens niks mis mee om tijdens het wandelen met elkaar te babbelen. Ook hierdoor kun je ontspannen, doch Mindful wandelen is net even anders. 

Bij Mindful wandelen gaat het om voelen, vertragen en af en toe stilstaan. Het doet je loskomen van alledaagse beslommeringen. 

Herinner jij die eerste stapjes die je maakte?
Ik kan me niet meer herinneren hoe het voelde toen ik mijn eerste stapjes zette. Ik kan me er wel een voorstelling van maken door alle verhalen die mijn ouders erover vertelden. Ze vertelden hoe blij verrast ik was. De wereld werd ineens een stuk groter. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid en ik ging op ontdekking.
Mindful wandelen is in zekere zin ook een ontdekkingstocht en ik kan er enorm van genieten.

Wat kan Mindful wandelen je brengen?

  • Fysieke beweging zet je geest in beweging.
  • Je laat je op dat moment niet leiden door de waanzin van dag.
  • Je leert anders kijken naar dingen die voorheen aan je voorbijgingen.
  • Het brein ontspant. 
  • Er is minder piekeren en minder zorgen maken.
  • Je werkt aan de fitheid van je lichaam en je hersenen.
  • Je leert iets over je eigen grenzen en deze te respecteren.
  • Het is een kans om de schoonheid in het alledaagse te (her)ontdekken.

Mindful wandelen wordt ingezet in coaching en aangeboden in een korte cursus.
De cursus is een open uitnodiging om wat je leert tijdens het wandelen ook elders toe te passen. Mindful wandelen kun je overal en is niet aan leeftijd gebonden al is onze doelgroep 16 jaar en ouder. 

Wil jij meer weten over Mindful wandelen?
Stuur me een mail.

18 maart zijn we aanwezig tijdens de KDO middag in de Pinnenhof

-Lisette – 

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Je vindt haar ook op coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie