Skip to content

Ont-moeten in 2020

Redactie
5 december 2019 | 11:00

Advertentie

Het was drukker dan anders, tijdens deze laatste bijeenkomst in het jaar 2019, bij basisschool de Bongerd in Nederweert. Al enkele jaren organiseert ik met praktijk ‘Jij bent Oké’, terugkommomenten in het kader van Mindfulness die bekend zijn geworden onder de titel: ‘Ont-moeten’.  Op zo’n avond herinneren we ons wat er ook alweer voor nodig is om goed voor jezelf te zorgen zodat je niet aldoor het gevoel hebt geleefd te worden.

Tegenwoordig zijn de bijeenkomsten opengesteld voor iedereen die enigszins ervaring heeft met meditatie en/of Mindfulness. Door de opkomst van de vele Apps merk ik dat er behoefte is aan een plek waar je je vragen kunt stellen en met gelijkgestemden mindfulness en meditaties kunt beoefenen. Dit heeft ook tot gevolg dat er steeds meer jonge mensen hun weg vinden naar praktijk ‘Jij bent Oké’. Op die manier ontstaat een gevarieerd gezelschap. Voor de duur van ruim 1,5 uur zijn er even geen eisen en zijn er ook geen ‘moetens’. Er is al genoeg waar we dagelijks aan moeten voldoen. Voor dit moment gun je het jezelf om met al die ‘moetens’ die er zijn, even níks te doen en de tijd en ruimte te nemen voor jezelf. Na afloop gaat ieder weer zijn weg en doet wat hij te doen heeft, maar dan net iets anders, zo vertelt men mij. 

Hoe ziet zo’n bijeenkomst eruit?
Als voorbeeld schets ik afgelopen maandagavond.

Na een korte inleiding op het thema leidde ik een gezamenlijke meditatie. Aansluitend werden ervaringen uitgewisseld en konden vragen worden gesteld. Vervolgens werd er een oefening gedaan, waardoor men meer zicht kreeg op wat er in het brein en lichaam tijdens een meditatie gebeurt. Als rustmoment koos ik ervoor, om op een bijzondere wijze gezamenlijk thee te drinken. Iets wat je ook makkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen. Daar gaan deze avonden immers ook over. Over momenten creëren in je dagelijkse leven waardoor je vaker aanwezig bent. Ik sloot af met een meditatietekst van de psychiater Edel Maex; ‘Van harte’.

We schrijven het zo makkelijk aan het einde van een tekst of in een felicitatie. Maar hoe is het om die woorden echt tót je te laten komen. Om ze te proeven en te voelen?
Wanneer ik iemand hartelijk groet, groet ik diegene vanuit mijn hart. Wanneer ik iemand hartelijk dank, dank ik diegene vanuit mijn hart. Een boodschap van hart tot hart.
Sta jij weleens stil bij de woorden: van harte, of hartelijk? Experimenteer d’r eens mee vroeg Edel Maex ons in de meditatie.

Hartelijk dank voor de tijd die je genomen hebt om dit artikel te lezen en ik wens je veel moois met je hart-experiment in deze decembermaand.

-Lisette – 

AGENDA

  • Ont-moeten 2020: 6 januari – 10 februari – 9 maart -6 april – 11 mei – 8 juni – 6 juli
  • Eerstvolgende nieuwe trainingen Mindfulness starten op 29 januari en op 5 maart.

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In haar werk betrekt ze, waar mogelijk, de natuur. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie