Skip to content

Tegen welke muur staat jouw ladder?

Redactie
10 oktober 2019 | 11:00

Advertentie

Stel je voor dat je de top van de ladder hebt bereikt en dan ziet dat deze tegen de verkeerde muur staat. Wat dan? Deze uitspraak hoorde ik afgelopen dinsdagmiddag tijdens een seminar, Tijn Touber was een van de sprekers.

Wanneer je niet op je gemak bent in je eigen leven, doe er dan iets aan. Jij bent namelijk echt de enige die werkelijk het tij kan keren.
Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om kansen en mogelijkheden te zien en niet bij de pakken neer te blijven zitten, wanneer het leven net even iets anders loopt dan je had verwacht. Mijn gezondheid, waarvan ik aanvankelijk dacht dat die me in de steek liet, bleek juist een hulpmiddel te zijn. 

Wanneer je eenmaal weet waar je staat, is het niet meer zo moeilijk om op weg te gaan en is bijna alles weer mogelijk. Natuurlijk was er verdriet, boosheid en onmacht, maar wanneer je het vermogen ontwikkelt die emoties toe te laten, er niet langer meer voor weg te rennen of ze te verstoppen, laten die emoties jou los. Ze zijn er nog, maar ze beheersen je niet meer. Mindfulness kent hiervoor een speciale meditatie. Het zijn juist de momenten waarop het leven even tegenzit waarbij we heel veel over onszelf kunnen leren. 

Het gaat er dus niet om dat jíj iets loslaat, het gaat erom dat wat er ís, jou loslaat en dat is net even anders. Het was mooi om ditzelfde ook Eveline Helmink, redacteur van Happinezz te horen zeggen, die trouwens ook een van de sprekers was op het seminar. Zij schreef het boek: ‘Handboek voor mindere dagen’ en is te koop bij de Bruna.  

Wanneer je merkt dat je ladder tegen de verkeerde muur staat, zou je dan weer opnieuw kunnen beginnen, maar nu met een ervaring rijker? De vaardigheden die je leert met Mindfulness zijn je hierbij tot steun.

-Lisette – 

AGENDA

  • 10-10-2019 Introductieles Mindfulness
  • November start nieuwe groepstraining

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. In het verleden werden nogal eens paarden ingezet maar tegenwoordig trekt ze steeds vaker, al wandelend met cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl  en ook op Facebook , LinkedIn en ook op Instagram. Heb je een vraag of opmerking stuur me een mail.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie